Η Δημητσάνα γιόρτασε την πολιούχο της Αγία Κυριακή (ph)

Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014 05:31

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, ξεκίνησαν στη Δημητσάνα, την Κυριακή 6 Ιουλίου, θρησκευτικές εκδηλώσεις, για την εορτή της πολιούχου Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής.Συγκεκριμένα, την Κυριακή 6 Ιουλίου, το απόγευμα, έγινε η υποδοχή του οφθαλμού του Αγίου Παντελεήμονος και εψάλη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων, κ. Σεραφείμ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, κ. Ιερεμία.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και, αμέσως μετά, στον προαύλιο χώρο της Αγίας Κυριακής, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί, από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρής Μαντίνειας Μεσσηνίας.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα Δευτέρα 7 Ιουλίου, στις 7:00 π.μ., με Όρθρο και τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και στη συνέχεια με Τρισάγιο στο Ηρώο του Κύπριου Μητροπολίτη Δημητσάνας, Φιλοθέου Χαντζή (1795-1821).

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση παραδοσιακών στολών και αντικειμένων της Επανάστασης του 1821, στο Διασυνεδριακό Κέντρο της Αδελφότητας Δημητσανιτών.

Δείτε φωτογραφικό υλικό: