Η Δημοτική Ραδιοφωνία σας «ταξιδεύει» στον υπό κατασκευή δρόμο Λεύκτρο-Σπάρτη (vid, ph)

Πέμπτη, 20 Μάρτιος 2014 17:07
Η δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης «σας ταξιδεύει» στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο- Σπάρτη που υλοποιεί η Κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ.
Πρόκειται για τον επονομαζόμενο αυτοκινητόδρομο 71 μήκους 46 χιλιομέτρων που όταν ολοκληρωθεί η απόσταση από την Αρκαδική Πρωτεύουσα, την Τρίπολη μέχρι την Σπάρτη θα είναι περίπου μισή ώρα, ενώ από την Αθήνα δύο ώρες.

Η παράδοση του δρόμου αναμένεται στα τέλη του 2014, αφού λόγω διαφόρων προβλημάτων τόσο με τις αρχαιολογικές έρευνες που διεξάγονται όσο και με το θέμα της σύμβασης παραχώρησης, οι εργασίες δεν προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.
Για να προχωρήσει το έργο πρέπει να αναθεωρηθεί η σύμβαση παραχώρησης και να ψηφιστεί στη Βουλή κάτι που όπως έχουμε και με προηγούμενο ρεπορτάζ μας αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος Απριλίου, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 
Κατά την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης πρέπει να δοθεί η πρόσθετη εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, την οποία ζητεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων από το 2017 και μετά, αφού θεωρείται από την ΕΤΕΠ πως θα υπάρξει μείωση στην κίνηση του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης- Κορίνθου- Καλαμάτας, τμήμα του οποίου αποτελεί και το Λεύκτρο – Σπάρτη
Στην ουσία δηλαδή η κοινοπραξία ζητά να εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να δοθούν πρόσθετες χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες για να ολοκληρωθεί το έργο.
Πάντως η διαδρομή είναι ιδιαίτερα ξεκούραστη και μέσα σε ένα όμορφο τοπίο αν και είναι εμφανή τα σημάδια από την καταστροφή που προκλήθηκε στην περιοχή το 2007 με τις φωτιές.
Απολαύστε τη στο βίντεο!