Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης σας προτείνει μία συνταγή με …ιστορία (ήχος)

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 16:48

Χουνκιάρ μπεγιεντί (τουρκ. hünkâr beğendi) ονομάζεται το φαγητό της τούρκικης κουζίνας, το οποίο γίνεται με αρνίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας και πουρέ από μελιτζάνες.

Το όνομα του φαγητού στην τουρκική γλώσσα σημαίνει “όπως ο Σουλτάνος” ή όπως αρέσει στο Σουλτάνο”, υποδηλώνοντας τη νοστιμιά.Μέσα από την εκπομπή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 “Δύο …στις Δύο” με την Ντόρα Παπαϊωάννου και την Ελένη Τράκα, κάθε Παρασκευή θα έχετε την ευκαιρία να ακούτε προτάσεις ευζωίας με θέατρο, μουσική, κινηματογράφο, βιβλία, ταξίδια αλλά και ξεχωριστές συνταγές, που μας δίνεται εσείς οι φίλες και φίλοι ακροατές-αναγνώστες.

Η πρεμιέρα των προτάσεων ευζωίας έγινε, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, με μία συνταγή με ιστορία… μία συνταγή ανατολίτικη.

Σας προτείνουμε λοιπόν το Χουνκιάρ Μπεγιεντί από τον  φίλο ακροατή-αναγνώστη Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο, οικονομολόγο, που αν δεν ήταν οικονομολόγος θα ήταν σεφ… τώρα είναι ερασιτέχνης σεφ και μαγειρεύει για φίλους…

Απολαύστε στο ηχητικό απόσπασμα την συνταγή και μάθετε την ιστορία της και φυσικά μαγειρέψτε την και εσείς για την οικογένεια και τους φίλους σας…

Και συνοδεύστε τη με καλό κρασί!

Καλή σας όρεξη και επειδή η συνταγή είναι ανατολίτικη αλλά και γαλλική “afiyet olsun” και “bon appetit”.