Η Ελένη Δήμου μιλά στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης | Συγχαρητήρια για το φεστιβάλ Ασέας – Μου προκαλεί δέος το γεγονός πως θα βρεθώ στην γενέτειρα του Νίκου Γκάτσου (vid)

Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021 18:05

Η τραγουδίστρια Ελένη Δήμου μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης για την συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Ασέας, για το ελληνικό τραγούδι και τους Έλληνες δημιουργούς, αλλά και για την πανδημία του κορωνοϊού που “πλήγωσε” και τον χώρο της τέχνης

“Δίνω άπειρα συγχαρητήρια στον σύλλογο για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του φεστιβάλ Ασέας. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη, γιατί θα φιλοξενηθεί στο φεστιβάλ ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό – είναι καλό να κρατάμε ζωντανούς αυτούς τους ανθρώπους – αλλά και γιατί θα βρίσκομαι στην γενέτειρα του Νίκου Γκάτσου”, ανέφερε μεταξύ άλλων η κα.Δήμου.Παράλληλα μας απάντησε σε ερωτήματα αναφορικά με το εάν θεωρεί, πως υπάρχουν και σήμερα σπουδαίοι δημιουργοί, πως βλέπει το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού, πόσο σημαντικό είναι να έρθει η νέα γενιά σε επαφή με δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις και άλλοι, αλλά και εάν μπορούν να κλείσουν οι “πληγές” που άφησε και στον χώρο της τέχνης η πανδημία του κορωνοϊού. “Η μουσική δεν θα πεθάνει ποτέ! Δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Η μουσική θα υπάρχει πάντα είτε κακοποιείται είτε όχι. Και αν κακοποιείται στους καιρούς μας δόξα το θεό αυτή η χώρα – όσο μικρή και αν είναι – έχει παράγει πολιτισμό και άνθρωποι ευλογημένοι, έχουν αφήσει πίσω τους τόσα αριστουργήματα, που δεν πειράζει οτι κακό καινούργιο και αν βγαίνει, εμείς ας ανατρέξουμε στο παρελθόν. Έτσι δεν θα πεθάνει το παρελθόν. Είναι χρέος μας να τα διαδώσουμε αυτά τα αριστουργήματα, να τα διασώσουμε και να τα δώσουμε στις νέες γενιές”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

*Να σημειώσουμε πως την Παρασκευή 6 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο της Ασέας, η Ελένη Δήμου θα μας ταξιδέψει με υπέροχα τραγούδια του Γιάννη Σπανού σε άλλες εποχές. Πιάνο Μαρίνα Τσοκάνη, κιθάρα Γιώργος Ντινάκος (να σημειώσουμε, πως τα έσοδα από την εκδήλωση με την Ελένη Δήμου, θα δοθούν στο σύλλογο εθελοντών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, προκειμένου να αγοραστεί ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα για την περιοχή, έναν ιερό – όπως τον χαρακτήρισε η Ελένη Δήμου -σκοπό ειδικά σε μια στιγμή όπου η χώρα μας δοκιμάζεται από πυρκαγιές)

Τόνια Μεγρέμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η Μ. Φράγκου στη ΔΡΤ για το φεστιβάλ Ασέας: “Θα μας δώσει χαρά, κέφι και την ικανοποίηση, πως ζούμε και υπάρχουμε” (vid)