Η έλλειψη απαρτίας ανέβαλε τη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελ/σου

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 16:45

Πρόταση και η συνεδρίαση της Τρίτης 22 Μαρτίου να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 28 Μαρτίου

Η έλλειψη απαρτίας οδήγησε στην μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Δευτέρας 21 Μαρτίου με θέμα την επαναλειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, λόγω της ενεργειακής κρίσης.Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει απαρτία αφού μετά από 40 περίπου λεπτά από την ώρα που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση, στην αίθουσα υπήρχαν μόλις 13 άτομα.

Από ό,τι φαίνεται εκτός από 5-6 άτομα που δικαιολογημένα απουσίαζαν λόγω κορωνοϊού, οι υπόλοιποι, κυρίως σύμβουλοι της πλειοψηφίας, που απουσίαζαν επέλεξαν να επιδείξουν αδιαφορία για το εν λόγω θέμα ή τους ζητήθηκε (δεν ξέρουμε από ποιους ή ποιον) να μην παρευρεθούν.

Να σημειώσουμε πως για το θέμα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης παρών ήταν και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, μαζί με συνεργάτες του, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την μη πραγματοποίηση της συνεδρίασης.

Επίσης λόγω καιρικών συνθηκών ο Πρόεδρος του οργάνου πρότεινε και η αυριανή συνεδρίαση που αφορά στην έκδοση απόφασης-ψηφίσματος για τον πόλεμο στην Ουκρανία να μετατεθεί για την Δευτέρα 28 Μαρτίου.