Η Έπαυλη του Ηρώδη Αττικού εκπέμπει “SOS” | Η ερώτηση στο ΠεΣυ και η απάντηση της Περιφέρειας (vid)

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 20:16

Για θέμα με “οσμή σκανδάλου” έκανε λόγο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η Περιφερερειακή Σύμβουλος της παράταξης “Πελοπόννησος Οικολογική” κα.Λυμπεροπούλου , αναφερόμενη στην έπαυλη του Ηρώδου Αττικού στην Κυνουρία.

Η κα.Λυμπεροπούλου αναφέρθηκε στο ιστορικό της πορείας αυτού του έργου, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Περιφερειακή Αρχή, ενώ απευθυνόμενη στον Περιφερειάρχη ζήτησε, να μάθει εάν υπάρχει σχεδιασμός για την διάσωση της έπαυλη, αλλά και την λύση των διαχειριστικών προβλημάτων που αποτελούν και το βασικό πρόσκομμα για την οποιαδήποτε χρηματοδότηση.Η Αντιπεριφερειάρχης κα.Νικολάκου στην απάντηση της κατηγόρησε την κα.Λυμπεροπούλου για άγνοια, λέγοντας, πως είναι προφανές, το ότι δεν γνωρίζει το θέμα, για το οποίο μιλάει. «Είναι εμφανές, πως δεν γνωρίζει, το τι συμβαίνει. Για αυτό το έργο ο κ.Τατούλης έχει διαχρονικά μπει στην πρώτη γραμμή. Αυτός ο τόπος έχει αποδείξει πως εμπιστεύεται τον Πέτρο Τατούλη και δεν ωφελεί, να δημιουργείτε εντυπώσεις. Για να προχωρήσει το έργο, πρέπει να το ξεκαθαρίσει το Υπουργείο Πολιτισμού. Έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν μπορεί, να γίνει τίποτα», ανέφερε μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης, ενώ υπογράμμισε, πως η Περιφέρεια δεν εμπλέκεται πουθενά. «Είμαστε έτοιμοι εφόσον το Υπουργείο δεν μπορεί, να κάνει τίποτα, να το εντάξουμε στο δικό μας πρόγραμμα», συνέχισε η Αντιπεριφερειάχης, ενώ όπως δήλωσε δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη απάντηση από το Υπουργείο, για το τι σχεδιάζουν γύρω από αυτό το έργο.

Κλείνοντας τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης, ο οποίος σχολίασε με την σειρά του την επερώτηση της κα.Λυμπεροπούλου, κατηγορώντας την για λαϊκισμό αλλά και πλήρη άγνοια επί του θέματος. «Η κα.Λυμπεροπούλου προσπαθεί με θορύβους, να δείξει, πως υπάρχει στην περιφέρεια Πελοποννήσου.Χρησιμοποιεί μάλιστα κείμενα από τις ερωτήσεις βουλευτών και συνεχίζει μια πολιτική ανύπαρκτων ανθρώπων, που επιχειρούν, να κάνουν πολιτική μέσα από ερωτήσεις, χωρίς καν να ξέρουν το θέμα. Θα έπρεπε να λυπάστε κα.Λυμπεροπούλου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Τατούλης, ενώ συμπλήρωσε: «Έχω συναντηθεί με όλους τους Υπουργούς και ζητώ επίμονα να ξεκαθαρίσουν το έργο, για να το εντάξουμε εμείς στο δικό μας πρόγραμμα.Η ευθύνη είναι στην κυβέρνηση σας».