Η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας στην Τρίπολη (φωτο+vd)

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013 14:06

Με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στο χώρο έμπροσθεν του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της άλωσης της Τριπολιτσάς, παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου.Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αρκάς υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος στο μήνυμά του τόνισε ότι, “το παράδειγμα των προγόνων μας μάς οπλίζει με δύναμη, αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και σύνεση, για να επιτύχουμε τα καλύτερα για τον ελληνικό λαό”. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Κύπρο, ο κ. υπουργός τόνισε ότι χρειάζονται διορατικοί ηγέτες, οι οποίοι κάτω από κρίσιμες περιστάσεις, όπως αυτές που βιώνει η μαρτυρική μαγαλόνησος, να πάρουν επωφελείς αποφάσεις για τους πολίτες τους.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, σημείωσε ότι η 25η Μαρτίου είναι επέτειος όλου του ελληνισμού, την οποία δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, ιδίως στις μέρες μας, που οι μνήμες από τους αγώνες του ελληνικού λαού, είναι αναγκαίες και σηματοδοτούν την ανιδιοτελή προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε όλοι μας, για την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, τόνισε ότι οι Αρκάδες είμαστε διπλά υπερήφανοι γιατί η επανάσταση ξεκίνησε από την Αρκαδία και γιατί ο τόπος μας κατοικείται από ανθρώπους φιλοπάτριδες και ρωμαλέους και πρόσθεσε ότι, αντλώντας δύναμη και αυτοπεποίθηση μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις, σύντομα θα βρούμε το δρόμο μας.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, στο μήνυμά του υπογράμμισε ότι, παρά τις δυσκολίες και την άσχημη συγκυρία που επιτείνεται, λόγω των προβλημάτων στην Κύπρο, με αναδιάταξη των στόχων και πολή δουλειά και αυτή τη φορά, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Τέλος, ο πρόπεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης αρκάδων, κ. Γιώργος Ζαραφέτας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν θα σκλαβωθεί στην τρόικα και ο Ελληνικός λαός θα καταφέρει να βγει αλώβητος απ’ αυτή τη δοκιμασία, ενωμένος.

Να σημειώσουμε ότι, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ομάδα της Επιτροπής Φορέων και Πολιτών Αρκαδίας, πραγματοποιώντας ήρεμη διαμαρτυρία, φώναζε συνθήματα κατά της τρικομματικής κυβέρνησης, των μνημονίων (και κατά της κατάστασης με τα σκουπίδια στην Τρίπολη) και ύψωσε πανώ που έγραφε: “Ο λαός της Κύπρου έκανε την αρχή – Εμπρός λαέ για την ανατροπή – Ή εμείς ή αυτοί”.

Α.Κ.

Δείτε φωτο:

Δείτε βίντεο: