Η επέτειος του «ΟΧΙ» στην Τρίπολη – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 12:53

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, θα γίνουν τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 στην Τρίπολη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

 Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 25ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2019.

10,00: Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της πόλης, στις υπηρεσίες του Δημοσίου, της Περιφέρειας και στα Ν.Π.Δ.Δ. με φροντίδα των προϊσταμένων τους.

11,00: Συγκέντρωση στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων αντιπροσωπειών των μαθητών των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους και των Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με τους βαθμοφόρους τους, όπου θα γίνει έπαρση της Σημαίας, θα ψαλεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

 Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2018, όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών καθώς και των οδών, πλατειών και Μνημείων της πόλης.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

07,00: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική μουσική θα περιέλθουν χωριστά τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.

10,30: Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Μαντζουράνη Ελένη, καθηγήτρια Φιλόλογο της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

 11,15: Συγκέντρωση των Επισήμων και του λαού της πόλης στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 11,45: Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Ελλήνων Προσκόπων, με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, καθώς και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χώρος της Παρέλασης ορίζεται η οδός Εθνικής Αντίστασης.

Μετά το τέλος της παρέλασης, στην Πλατεία Άρεως, μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων της Τρίπολης θα χορέψουν ελληνικούς χορούς.