Η επιχειρησιακή ετοιμότητα αντιμετώπισης πυρκαγιών στο επίκεντρο συνάντησης του Ν.Γιαννακόπουλου με τη Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022 10:33

Σε ανακοίνωσή του ο Νικόλαος Γιαννακόπουλος, υπ. Βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές, ενημερώνει για τις συναντήσεις του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης. 

Αναλυτικά αναφέρει ότι:Τη Δευτέρα 16/5/2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ.Γιαννακόπουλου Νικολάου, υπ. Βουλευτή Αρκαδίας ΝΔ, με τους: κ. Αθανάσιο Κολυβήρα, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, κ. Γόντικα Κωνσταντίνο, Διοικητή Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αρκαδίας και τον κ. Γαλιώτο Ιωάννη, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης.

Κύριο θέμα συζήτησης υπήρξε ο σχεδιασμός για τα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2022. Επίσης συζητήθηκαν οι αναγκαιότητες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό όπως και τα θέματα κατανομής των δυνάμεων στο Νομό Αρκαδίας. Μάλιστα, έγινε και εκτενής ενημέρωση για την πρόσφατη άσκηση ετοιμότητας «Πυρσός 2022», η οποία διεξήχθη με σημείο αναφοράς το Αρκαδικό χωριό.

Ο κ. Γιαννακόπουλος έκανε σαφή τη μεγάλη ικανοποίησή του για το αξιόμαχο του Πυροσβεστικού Σώματος, δήλωσε ευγνώμων για τις μεγάλες θυσίες του προσωπικού, των ανδρών και των γυναικών που στελεχώνουν το Πυροσβεστικό Σώμα και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στους αρμοδίους τα αποτελέσματα της συνάντησης. Ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις ενέργειες που έχει αναλάβει αναζητώντας εξτρά οικονομικούς πόρους εντάσσοντας την Αρκαδία στα προγράμματα “Antinero” και “Δρυάδες” του αρμόδιου Υπουργείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης και έγινε σαφές πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα.