Η επικείμενη μετατροπή του 2ου Γυμνασίου Τρίπολης σε Πρότυπο Σχολείο, στη συνάντηση των Αδέσμευτων ΕΛΜΕ Αρκαδίας με τον Γ.Παπαηλιού

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 14:56

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι  Αδέσμευτοι ΕΛΜΕ Αρκαδίας για την συνάντηση τους με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Παπαηλιού, για θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αναλυτικά αναφέρουν:Συναντηθήκαμε οι Αδέσμευτοι Αρκαδίας με τον κύριο Παπαηλιού Γεώργιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στο νομό.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Συζητήσαμε θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και ειδικότερα την επικείμενη μετατροπή του 2ου Γυμνασίου σε Πρότυπο Σχολείο, παρά τη θέληση του συλλόγου διδασκόντων.

Συγκεκριμένα συμφωνούμε ότι η αποστολή εν κρυπτώ και χωρίς διαβούλευση της πρότασης για μετατροπή, δεν είναι συμβατή με τις αρχές της  χρηστής διοίκησης.

Ένα πρότυπο σχολείο αλλάζει τον εκπαιδευτικό χάρτη και  τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, δημιουργεί σχολεία δύο ταχυτήτων και  ανισότητες μεταξύ των μαθητών, κάτι που μας βρίσκει αντίθετους .