Η ετήσια συνάντηση της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδος στην Τρίπολη – Όλες οι εξελίξεις (ανανεώνεται)

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020 10:42

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης φιλοξενεί στην Τρίπολη την ετήσια συνάντηση της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος.

Οι εργασίες της συνάντησης λαμβάνουν χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου Τρίπολης.Επί της ουσίας η συνάντηση αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει το ιδρυτικό συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδος, προσαρμοζόμενη στην νέα νομοθετική ρύθμιση.

Στο συντονισμό της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, Δημήτρης Μανιατάκος.

Η συνάντηση ξεκίνησε με ένα βίντεο μέσα από το οποίο καταγράφηκε η πορεία της Ένωσης από το 2016 μέχρι και σήμερα.

Ο Πρόεδρος ΔΕΠΕ Δήμου Τρίπολης, Γιώργος Σπηλιόπουλος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες. «Η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη νομική υπόσταση που πρέπει να λάβει η Ένωση. Έχω ενημερωθεί και γνωρίζω πολύ καλά όσα έγιναν τα τέσσερα τελευταία χρόνια και οφείλω να συγχαρώ τον προκάτοχό μου Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο, όσο και τον κ. Κυριακίδη.

Είναι πολύ σημαντικό ότι στην προηγούμενη περίοδο βρέθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, ένας Αρκάς, ο Μαρίνος Ρουσιάς και δόθηκαν λύσεις σε πολλά ζητήματα που αφορούν την Ένωση και τους σταθμούς μας.

Επιτεύχθηκαν τόσα πολλά σε λίγο χρόνο και η Ένωση πρέπει να συνεχίσει με περισσότερη ορμή.”

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΚΚΕ): «Το συνέδριό σας γίνεται σε μια κρίσιμή η περίοδο, από τη μία η αντικειμενική πληροφόρηση είναι ζητούμενο και από την άλλη ο άνεμος ιδιωτικοποιήσεων δεν θέλει να αφήσει τίποτα δημόσιο. Η λαϊκή συσπείρωση θα είναι στο πλευρό σας για να στηρίξει όλα τα δίκαια αιτήματά σας.»

ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΥΛΗ): «Χαιρετίζω την προσπάθεια αυτή. Από το 2016 και τη δική μας διοίκηση ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια και ευχόμαστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας.»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΜΜΕ): «Αυτή η συνάντησή είναι πολύ σημαντική, διότι είναι συγχρόνως και το απόγεμα της δουλειάς που κάναμε τα τελευταία 4 χρόνια. Να πάρει επιτέλους μια νομική μορφή η Ένωση και να συνεχίσει τον ωραίο αγώνα. Η Τρίπολη είναι η μήτρα για τη σύλληψη και γέννησης αυτής της Ένωσης. Ευχαριστώ τους συναδέλφους και τον Τριαντάφυλλο που είχαν αυτή την πρωτοβουλία και επιμένουν να τη συνεχίσουν.»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ): «Στην Ένωση σας ανήκουν ΜΜΕ που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του χάρτη της ενημέρωσης της χώρας. Χαίρομαι πολύ ότι όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από την Τρίπολη. Το δημοτικό ραδιόφωνο εδώ έχει μια ποιοτική παρουσία στην ενημέρωση και στην καλόπιστη κριτική. Να ευχηθώ οι εργασίες σας να είναι αποδοτικές.»

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ): «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μια πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2016 από την Τρίπολη. Οι δημοτικοί σταθμοί πρωτοστάτησαν για να δημιουργηθούν αυτή την Άνοιξη στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία στη χώρα. Για το δικό μας δημοτικό ραδιόφωνο, είμαστε διαχρονικά περήφανοι. Γίνεται σπουδαίο έργο στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, με αντικειμενικότητα και πλουραλισμό. Είμαι σίγουρος ότι από αυτή τη συνάντηση, θα προκύψουν μόνο θετικά γεγονότα.»

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ): «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος διότι το εγχείρημα του 22016 στην Τρίπολη δεν το πιστεύαμε πολύ, όμως όταν κάποιο αγαπούν αυτό που κάνουν, θα καταλήξει σε ένα καλό αποτέλεσμα. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα πράγματα. Η ένωση μπορεί να δώσει ώθηση σε όλα τα δημοτικά ΜΜΕ. Θέλω να ευχαριστήσω εκείνους που ξεκίνησαν το 2016 αυτή την προσπάθεια.»

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ): «Θέλω να συγχαρώ τους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας. Έχω πολλά ακόμα να κάνουμε. Εγώ διαθέτω το μοναδικό δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό στην Αττική και ο ανταγωνισμός με τα άλλα ΜΜΕ είναι τεράστιος. Πρέπει να διεκδικήσουμε κομμάτι της κρατικής διαφήμισης για να κρατήσουμε ζωντανούς τους σταθμούς μας.

Η γνήσια δουλειά που γίνεται στα δημοτικά ΜΜΕ, η αντικειμενικότητα και η κοντινή σχέση με τον δημότη, μας δίνει ξεχωριστές δυνατότητες.»

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ): «Θέλουμε να πάρουμε από εσάς όλες τις εμπειρίες τόσων ετών, τα καλύτερα για να στήσουμε τη δημοτική ραδιοφωνία Πρέβεζας. Εμείς δεν θα αφήσουμε το δημοτικό ραδιόφωνο να κλείσει.

Εμείς θα διαφημίσουμε την Τρίπολη στην Πρέβεζα. Θα ήθελα πολύ να ακούσω και να εφαρμόσω όλα αυτά».

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε μήνυμα του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη ο οποίος ζητά να οργανωθεί το πρώτο συνέδριο στην Ξάνθη, την προσεχή Άνοιξη.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΡΟΥΣΙΑΣ: «Σας καλωσορίζω στην πόλη μου. Το ραδιόφωνο έχει μόνο εραστές. Ήταν μεγάλη χαρά η συνεργασία που κάναμε. Υπάρχουν δήμοι που δεν το πήραν χαμπάρι εγκαίρως, αλλά τώρα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν δημοτικά ΜΜΕ. Πρέπει να μπουν κανόνες και προϋποθέσεις.»

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

 

«Σήμερα θα αποφασίσουμε να πάει η Ένωση μια τελική νομική μορφή. Τα τελευταία 4 χρόνια κάναμε πολλές επαφές και συναντήσεις.

Όταν ξεκινήσαμε το 2016, υπήρχε ένα χάος. Με την Ένωση που είχε στόχο τη διαφύλαξη των εννόμων συμφερόντων που είχαν οι δημοτικοί σταθμοί.

Η ένωση μας κατόρθωσε να βάλει μια τάξη σε αυτό το χαώδες πεδίο. Νομοθετικά πετύχαμε πολλά πράγματα.

Σταματήσαμε επίσης το να γίνουν τα δημοτικά ΜΜΕ ανώνυμες επιχειρήσεις. Εξαφανίστηκε από τις προθέσεις των κυβερνήσεων.

Περάσαμε τη διάταξη για να αποκτήσουμε νομική υπόσταση. Επίσης, πλέον μπορούν να συνεργαστούν γειτονικοί δημοτικοί σταθμοί.

Πετύχαμε να ισχύει ό,τι και στις άλλες δημοτικές επιχειρήσεις για τις προσλήψεις.

Πετύχαμε να μπορεί όποιος δήμος θέλει, κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια, να ανοίξει δημοτικό ΜΜΕ.

Επίσης, να γίνεται μετακίνηση προσωπικού για να καλύπτονται τα κενά στους σταθμούς.

Κάναμε συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων, ένα θέμα που ταλαιπωρούσε όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις ΜΜΕ.

Η συνεργασία με την ΚΕΔΕ πρέπει να συνεχιστεί.

Για την αδειοδότηση και την ψηφιακή μετάδοση, καταθέσαμε προτάσεις τεκμηριωμένες.

Να εργαστούμε μαζί για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ.

Ένα θέμα που υπάρχει σε εκκρεμότητα είναι να υπάρχει ένας ενιαίος νομικός χαρακτήρας για όλους τους δημοτικούς σταθμούς.

Πρέπει να φτιαχτεί ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας, που θα καλύπτει όλα τα θέματα για τα δημοτικά ΜΜΕ.

Για μένα, σήμερα είναι η αυλαία της επαγγελματικής μου ενασχόλησης με το ραδιόφωνο. Δεν θα είμαι υποψήφιος. Για μένα ήταν το πιο γοητευτικό κλείσιμο της επαγγελματικής μου ζωής, αυτή η συνάντηση μαζί σας. Με συγκινεί αυτό, είμαστε πλέον φίλοι. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

«Πέρασαν 43 ολόκληροι μήνες από τη στιγμή που πάρθηκε η πρωτοβουλία για τη δημιουργία αυτής της Ένωσης.

Μια μεγάλη κίνηση από ένα μικρό – σε σχέση με τα άλλα- δημοτικό ΜΜΕ.

Δεν θα σταθώ στα όσα πετύχαμε ως προηγούμενη διοίκηση.

Θέλω να σταθώ σε αυτά που πρέπει να κάνουμε άμεσα για την ύπαρξη και το μέλλον της ένωσής.

Θέλω να κάνω αυτοκριτική διότι αφήσαμε πίσω τα θέματα της νομικής μας μορφής, διότι τρέξαμε να λύσουμε άλλα συσσωρεμένα προβλήματα.

Βάλαμε τον πήχη πολύ ψηλά, καταφέραμε να το υπερπηδήσαμε, αλλά δεν είχαμε προβλέψει να βάλουμε στρώμα υποδοχής, στο πίσω μέρος του πήχη.

Να μην πέσουμε στο κενό, διότι αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Η μοίρα ήθελε στην Τρίπολη να γίνει η πράξη ίδρυσης αυτής της Ένωσης.

Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν, να παρακάμψουμε μικροδιαφωνίες και να προχωρήσουμε ενωτικά και συνθετικά στην ψήφιση του καταστατικού μας.

Να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του δημοτικού ραδιοφώνου της Τρίπολης για την άρτια οργάνωση αυτής της συνάντησης.

Όλοι μαζί καταφέραμε να πετύχουμε πολλά για τα δημοτικά ΜΜΕ, μέχρι και μόνιμη επιτροπή στην ΚΕΔΕ.  Μήπως εδώ σήμερα πρέπει να ενεργοποιήσουμε αυτή την Επιτροπή;

Οι συμβάσεις με τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων λήγουν και πρέπει να έρθουμε ξανά σε συνεννόηση μαζί τους.

Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε διαδημοτικοποίηση των δημοτικών ΜΜΕ, όπου υπάρχει η δυνατότητα.

Είμαι έτοιμος να αναλάβω οποιαδήποτε θέση και ευθύνη που ανατεθεί, προκειμένου το νέο διοικητικό σχήμα, για να γίνει η ένωσή μας το επίσημο όργανο εκπροσώπησης όλων των δημοτικών ΜΜΕ της Ελλάδας.

Προτείνω η Τρίπολη να γίνει η πρώτη έδρα της Ένωσης.

Ο δάσκαλος της δημοσιογραφίας, Μιχάλη Κυριακίδη που μας ένωσε όλους, που ήταν ο κατάλληλος Πρόεδρος στην κατάλληλη στιγμή.» ( στο σημείο, αυτό υπήρξε έντονη συγκινησιακή φόρτιση από την πλευρά του Τρ. Σωτηρόπουλου).

Πρώτη κίνηση της νέας διοίκησής πρέπει να είναι η βράβευση του Μιχάλη Κυριακίδη.

Να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για τον Δημήτρη Κεϊμπίνο που δεν είναι πια ανάμεσά μας.».

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ: «Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε το 2016 στην Τρίπολη, με πρωτοβουλία του Τριαντάφυλλου. Το πλαίσιο αυτό συνεργασίας και φιλίας δείχνει τη δυνατότητα πέρα από τους τύπους, που έχουν αυτές οι κινήσεις.

Έχει μεγάλη αξία να τονίσουμε πάλι το ρόλο των τοπικών κοινωνιών.

Είναι πολύ σημαντικό το κοινό πρόγραμμα και αυτό να αποτελέσει βάση διεκδίκησης από τα υπουργείο Πολιτισμού, για τον τουρισμό.

Να δοθεί η δυνατότητα μετακίνησης εργαζομένων μεταξύ δημοτικών ΜΜΕ.

Το θέμα της διαδημοτικοποίησης είναι πολύ ισχυρό, ήδη στον Πειραιά, τρεις δήμαρχοι είχαν δηλώσει θέληση να συμμετέχουν με βάση το Κανάλι 1.

Να προβλεφθεί με ό,τι σημαίνει τεχνικά και τεχνοκρατικά η σχέση του όλου των δημοτικών συχνοτήτων με τον κόμβο της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας. Τυπικά, πρέπει να λειτουργήσει η στόχευση  της νέας διοίκησης, προς αυτή την κατεύθυνση, με κάθε τεχνικό τρόπο, είτε μέσω web, social media ή Digea.”

ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΛΥΒΡΟΥΣΗΣ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΘΗΝΑ 9.84: «Η δουλειά που έχει γίνει ως τώρα είναι εξαιρετική. Υπάρχει ριζική αναδιάρθρωσης της δυναμικής που έχει ο Αθήνα 984, γινόμαστε ένας σταθμός πόλης και επιπλέον υπάρχει μια πολύ μεγάλη αλλαγή σε ό,τι αφορά την ποιότητα του προγράμματος.

Η ύπαρξη της έδρας στην Αθήνα είναι σημαντική, διότι το παιχνίδι παίζεται στην Αθήνα. Αναγνωρίζω τη συμβολή και τη δυναμική της Τρίπολης, που είναι η μήτρα της ένωσης. Όμως, η Αθήνα θα διευκολύνει τα πράγματα.

Να μην εμπλακούμε σε μεγάλες οικονομικές επιβαρύνσεις, σε ότι αφορά τις εισφορές».

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση για το αν η έδρα πρέπει να είναι στην Τρίπολη ή στην Αθήνα, αλλά και για τις εισφορές να είναι σε συμβολικό επίπεδο.

ΝΙΚΟΣ ΖΕΪΜΠΕΚΗΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα. Είμαστε μια επιχείρηση με μια τηλεόραση και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς. Εμείς περνούμε από σαράντα κύματα λόγω του μεγάλου μπάτζετ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει μόνο κακοπροαίρεση. Ό,τι γίνει να είναι σωστό και καθαρό για όλους μας, για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις.

Το θέμα της έδρας είναι καθαρά τιμητικό, δεν έχουμε θέμα να είναι η Τρίπολη. Να ορίσουμε τρία σημεία για συνεδριάσεις, όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Τρίπολη. Αυτά όμως είναι μικρά προβλήματα.»

 

ΣEIΡHΝΙΔΗΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: «Για έμενα είναι ιδιαίτερη χαρά διότι από την πλευρά της μητέρας μου, κατάγομαι από την Αρκαδία. Σας συγχαίρω για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου.

Συμφωνώ απολύτως με τους προλαλήσαντες, τα μεγάλα δημοτικά ραδιόφωνα έχουν μεγάλα μπάτζετ αλλά δεν μπορούν να σηκώνουν επικοινωνιακά αυτό το κομμάτι.

Για την έδρα, κατανοώ απολύτως την ιδιαιτερότητα να οριστεί η Τρίπολη, προσωρινά, ακούμε όλα τα επιχειρήματα.

Δεν μπορεί να λείπει το ιστορικό Κανάλι 1 του Πειραιά από τη διοίκηση της Ένωσης».

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΥΛΑΧΤΌΣ – ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: «Πρέπει να προχωρήσουμε έτσι, έστω για τους έξι επόμενους μήνες και αφού νομιμοποιηθεί η Ένωση και δούμε τα προβλήματα, σε επόμενη συνεδρίαση αποφασίζουμε. Εύχομαι στη νέα διοίκηση να έχει επιτυχίες, όπως και η προηγουμένη, διότι λύθηκαν πολλά προβλήματα. Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου, δουλεύει με 6.000 ευρώ, δυο εργαζόμενους και πολλούς εθελοντές».

 

ΓΚΟΥΝΑΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ:

“Τo Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης αποτελεί το πρώτο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Ελλάδας και είμαι σίγουρος πως αποτελεί και το πρώτο και μοναδικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα που λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές. Η αγάπη τους για αυτό που κάνουν θα φέρει απτά θετικά αποτελέσματα. Ολοι οι παραγωγοί απασχολούνται αφιλοκερδώς και επιθυμία όλων είναι η ανάπτυξη και η επιτυχία του δημοτικού ραδιοφώνου στις νέες εποχές. Εποχές δύσκολες λόγω των μη έγκυρων ειδήσεων και των γνωστών fake news!

Τα οικονομικά του δημοτικού ραδιοφώνου που παρέλαβα συνολικά ήταν σε επίπεδο «γάγγραινας» με αποτέλεσμα αυτού την άμεση διάσωση ή την διακοπή της λειτουργίας του. Έγινε μια προσπάθεια από την προκάτοχο μου κα.Ροδι Ελευθεριάδου, αλλά δίχως τελικό αποτέλεσμα. Αποτελεί προσωπικό στοίχημα και επιθυμία του δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδημου και ε μου προσωπικά η ανάπτυξη και επιβίωση του σταθμού. Η στελέχωση του δημοτικού ραδιοφωνου Κατερίνης από έμπειρους και νέους παραγωγούς δίνει το στίγμα και μιας άτυπης σχολής δημοσιογραφίας. Θα μπορούσε να υπάρξει στο καταστατικό της ένωσης στήριξη των αδυνάτων ραδιοφωνικών σταθμών της Ελλάδας, τόσο τεχνική όσο και οικονομική.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία σας, σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημαρχου Κατερίνης και σίγουρα για ηθικούς λόγους θα πρέπει η έδρα να είναι εδώ στην Τρίπολη”

ΧΑΡΗΣ ΔΑΦΛΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: «Πάντα στέκομαι στο πόσο αγαπά η Τρίπολη το δημοτικό της σταθμό.

Εμείς έχουμε 9 εργαζόμενους και δεκάδες εθελοντές.

Θέλω να σταθώ στις διαδημοτικές συνεργασίες. Προσπαθώ να υλοποιήσω μια εκπομπή με συνεργασία δημοτικών ραδιοφώνων. Έχω την αμέριστη στήριξη από τους περιφερειακούς σταθμούς.

Ευχαριστίες μέσα από την καρδιά μου για όσους εργάστηκαν και έφεραν τα πράγματα ως εδώ, αλλά θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά στον Μιχάλη Κυριακίδη.»

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΟΣΟΓΛΟΥ – ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: «Για το καταστατικό συμφωνούμε να είναι έδρα η Τρίπολη και οι συνεδριάσεις να γίνονται στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη, αλλά και να επαναλαμβάνεται και σε άλλες πόλεις.»

ΜΑΙΡΗ ΑΡΩΝΗ: «Εγώ αισθάνομαι ότι είμαι στο σπίτι μου, στην Τρίπολη.

Το 2016 ερχόμενοι στην Τρίπολη, ως ραδιόφωνο αντιμετωπίζαμε πολλά προβλήματα.

Να ευχαριστήσουμε τον Μιχάλη Κυριακίδη για όσα προσέφερε. Σημαντική ήταν η βοήθεια από την Ηρώ Αντωνοπούλου που φρόντισε να μας λύσει πολλά προβλήματα.

Θεωρώ ότι έχουμε πετύχει πολλά. Ήμασταν ομάδα δυνατή και τώρα που θα πάρουμε τη σφραγίδα, θα κάνουμε πολλά περισσότερα.

Θα πρέπει η έδρα να είναι στην Τρίπολη. Το δικαιούται. Μας φώναξε το 2016, μας περιποιήθηκε, μας έβαλε σε έναν άλλο τρόπο σκέψης.

Ο Δημήτρης Μανιατάκος είναι ο ιδανικότερος άνθρωπος για αυτή τη θέση.»

 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: «Είμαστε από τις παλαιότερες δημοτικές ραδιοφωνίες. Οι ελλείψεις στο προσωπικό είναι τεράστιες, μέχρι στιγμής λειτουργεί, χάρη στη συνεργασία με τον Δήμο. Έχουμε μόνο ένα άτομο στο τεχνικό κομμάτι, μόνο ένα άτομο για όλα τα ρεπορτάζ και πεπαλαιωμένο εξοπλισμό. Υπάρχει όμως πάθος και μεράκι για να ενημερώνουμε τους πολίτες.

Υπάρχουν και πολλοί εθελοντές.

Η έδρα συμφωνούμε να είναι η Τρίπολη. Για την οικονομική εισφορά, να είναι τυπική.»

ΠΕΤΡΟΣ ΦΡΕΡΗΣ – ΑΙΓΑΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΥΡΟΥ: Κατά βάση, αναφέρθηκε στο καταστατικό και σε αλλαγές που έπρεπε να γίνουν σε συγκεκριμένα άρθρα και πάνω εκεί έγινε διαλογική συζήτηση.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ: «Αδικείτε τον εαυτό σας όταν ξεκινάτε με εξ οφίτσιο παρουσίες στη διοίκηση. Οι διορισμοί αδυνατίζουν την προσπάθεια ενός σώματος και δημιουργούν ζητήματα στην πορεία.»

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ – ΒΡΙΛΗΣΙΑ: «Αδικεί τον ίδιο το θεσμό οι εξ οφίτσιο θέσεις. Αναγνωρίζουμε τη σημαντικότητα των τριών μεγάλων δημοτικών ΜΜΕ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά. Θα μπορούσαν να έχουν περισσότερους εκλέκτορες, αλλά με κάποιους περιορισμούς.»

Ομόφωνα αποφασίστηκε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης να είναι 7μελές και η εισφορά να είναι 10 ευρώ, το χρόνο.

Έδρα θα είναι η Τρίπολη.

Η επωνυμία είναι Ένωση Δημοτικών Ραδιοφώνων Ελλάδος – ΕΔΡΕ.

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή αποτελείται από τους

Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος – Τρίπολη

Ιωακείμ Καλαβρούσης από Αθήνα

Απόστολος Σειρηνίδης από τον Πειραιά

Νίκος Ζειμπέκης από τη Θεσσαλονίκη

Μαίρη Αρώνη από το Ηράκλειο

Πέτρος Φρέρης από τη Συρό

 

Ακολούθως, αναγνώστηκε το ψήφισμα που κατέληξε η συνάντηση στην οποία η Ένωση ενέκρινε το ειδικό καταστατικό της και ουσιαστικά αποφάσισε την επανίδρυσή της.

Μετά από ψηφοφορία, η νέα διοίκηση έχει την εξής σύνθεση …

 

Πρόεδρος – Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος

Α’ Αντιπρόεδρος – Μαίρη Αρώνη

Β’ Αντιπρόεδρος – Νίκος Ζαϊμπέκης

Γενικός Γραμματέας – Ιωακείμ Καλαβρούσης

Ταμίας – Απόστολος Σειρηνίδης

Μέλος και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας – Πέτρος Φρέρης

Μέλος και αναπληρωτής ταμίας – Κώστας Λεόσογλου

«Η νέα διοίκηση θα έχει βασικό θέμα την κατάθεση του καταστατικού στο πρωτοδικείο Τρίπολης.» είπε ο νέος Πρόεδρος, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ο οποίος είπε στην πρώτη του δήλωση τόνισε ότι αυτή η εκλογή δεν είναι προσωπική, αλλά συλλογική και οφείλεται στο δημοτικό ραδιόφωνο της Τρίπολης.»

Τα συγχαρητήριά του για την εκλογή του Τριαντάφυλλου Σωτηρόπουλου στην Προεδρία της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδος έδωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕ Γιώργος Σπηλιόπουλος, ο οποίος μίλησε για μία πολύ θετική εξέλιξη, με δεδομένο και η έδρα της Ένωσης θα βρίσκεται στην πόλη της Τρίπολης.