Οι εξελίξεις για τις φυλακές της Τρίπολης συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 20:22

Για τις εξελίξεις που αφορούν το ζήτημα των νέων φυλακών της Τρίπολης συζήτησε εκτός ημερήσιας διάταξης το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, ενημέρωσε το σώμα ότι: «Είχαμε κάνει μία συζήτησε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για το αίτημα δημιουργία φυλακών στην Τρίπολη. Έγινε μια συνεδρίαση της επιτροπής που ορίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί διαμορφώθηκε ένα υπόμνημα που θα πρέπει να το καταθέσουμε στην αρμόδια γενική γραμματέα Αντεγκληματικής πολιτικής, κα Νικολάου.Είχαμε ζήτησε ραντεβού, αλλά η κα Νικολάου ήθελε τηλεδιάσκεψη. Έκανα μια επικοινωνία μαζί της τηλεφωνικά προχθές.

Θέλω να ανακοινώσω ότι μου η δική της θέση ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση στο Υπουργείο να αλλάξει κάτι στις λειτουργούσες φυλακές της Τρίπολης. Θεωρούν ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες από πολλές άλλες φυλακές της χώρας. Θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν οι φυλακές της Τρίπολης. Θα γίνει μια μικρή αποσυμφόρηση σε ένα μικρό κατάστημα κράτησης Γρεβενών.

Η γνώμη μου είναι ότι τουλάχιστον το υπόμνημα να το στείλουμε, αφού δεν θέλει να γίνει δια ζώσης συνάντηση.

«Στην επιτροπή που διευρύνθηκε μετά από δική μας πρόταση, έγινε συνεδρίαση. Συμφωνώ να το στείλουμε το υπόμνημα, αλλά πριν να συνεδριάσει η επιτροπή με όλα τα μέλη, έχει σημασία. Ίσως πρέπει να το εμπλουτίσουμε το υπόμνημα, αφού αλλάζουν τα δεδομένα. Ακούσαμε τον εκπρόσωπο των φυλακών στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο κ. Π. Σμυρνιώτη αιτήματα για καλύτερη λειτουργία. Η κα Νικολάου λέει ότι είναι πολύ καλές συνθήκες, ενώ οι εργαζόμενοι μιλούν για άθλιες συνθήκες»

Στο σημείο εκείνο συμφώνησε ο κ. Τζιούμης με τον κ. Τσιαμούλο για μία νέα συνεδρίαση της Επιτροπής και να εμπλουτιστεί το υπόμνημα.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Κατσαφάνας ανάφερε ότι «όπως είπε ο κ. Τσιαμούλος, οι συνθήκες δεν είναι αυτές που λέει το Υπουργείο. Δεν είναι καλές οι συνθήκες. Να κάνουμε την επιτροπή και να το εμπλουτίσουμε και με άλλα στοιχεία το υπόμνημα. Πρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία εκσυγχρονισμού και δημιουργίας σύγχρονων φυλακών στην Τρίπολη».