Οι Οικολόγοι Πράσινοι τιμούν την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 17:59

Το Πολυτεχνείο Ζει και Απαιτεί: «Όχι» στην Καταπάτηση και Καταστολή της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των Δικαιωμάτων!

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό για την επέτειο του Πολυτεχνείου.Στη 1 μμ αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα και Εύα Πάσχου, από το μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου Δημήτρη Πασχάλη, από το μέλος της Παναττικής Γραμματείας Τηλέμαχο Σπασίδη και μέλη του κόμματος, κατέθεσαν στεφάνι τιμώντας τους αγώνες και την μνήμη των πεσόντων της δικτατορίας για την ελευθερία.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούν τα μέλη και τους φίλους τους να συμμετάσχουν στην πορεία της Κυριακής προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Η Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα δήλωσε σχετικά με την φετινή επέτειο:

«Οι νέοι του Πολυτεχνείου δεν γεννήθηκαν ήρωες, οι καταστάσεις τους έκαναν ήρωες, όπου με αυταπάρνηση αναμετρήθηκαν με την χούντα χωρίς ίχνος δισταγμού, έτοιμοι για όλα, γνωρίζοντας ότι οι συνέπειες θα ήταν βαριές.

Άφησαν βαθύ το σημάδι τους στην ιστορία του τόπου ώστε να θυμόμαστε ότι «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ».

Σαράντα έξι χρόνια μετά το Πολυτεχνείο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Σήμερα, σαράντα έξι χρόνια μετά, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προτάσσει το δόγμα «Νόμος και Τάξις» και κλιμακώνει επικίνδυνα την αστυνομική βία και τον αυταρχισμό, ιδιαίτερα ενάντια στη νεολαία.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε πρακτικές τέτοιου είδους.

Η βία γεννά βία και όπως επισημαίνουμε στο χθεσινό δελτίο τύπου (*) «Η ελληνική κοινωνία οφείλει να αντισταθεί στην εξοικείωση με την “κανονικότητα” της βίας, να αντιληφθεί πως το ζήτημα της αυταρχικοποίησης της εξουσίας την αφορά και την αγγίζει άμεσα».

Παρότι κάποιοι θα το ήθελαν ένα άψυχο και ξεχασμένο μνημείο, το Πολυτεχνείο εξακολουθεί να είναι ζωντανή παρακαταθήκη.

Το τιμούμε με διαρκή εγρήγορση και διαφυλάσσοντας την ελευθερία, την δημοκρατία, και τα δικαιώματα, όλων ανεξαιρέτως, χωρίς εκπτώσεις. Το επιτάσσουν οι θυσίες και οι αγώνες του λαού μας».