Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας εορτάστηκε και στην Τρίπολη (+ph, vd)

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 15:33

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου το πρωί, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη ο εορτασμός της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι ΝΕ κομμάτων του Νομού, αλλά και απλοί πολίτες.

Στις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία και στη συνέχεια, στην πλατεία Προσφύγων της Μικράς Ασίας «Γεώργιος Καραγιάννης», Επιμνημόσυνη Δέηση από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.Ακολούθησε η ανάγνωση χαιρετισμών του Βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Παπαηλιού που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και του Γιώργου Καραγιάννη από τον γιο του, καθώς λόγω ενός προβλήματος υγείας δεν παρέστη επίσης στην εκδήλωση.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος, Γιώργος Βλάσης και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο «Μνημείο  των Προσφύγων» από τους επισήμους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Να σημειωθεί ότι, καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται λόγω της πανδημίας του covid-19.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, έγινε Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2020. Επίσης Φωταγώγηση κατά τις βραδινές ώρες της 20ης Σεπτεμβρίου 2020 όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, καθώς και των οδών, Πλατειών, Αρχαιολογικών Χώρων και Μνημείων της Τρίπολης και φυσικά η καθιερωμένη Υποστολή της Σημαίας το βράδυ της Κυριακής (20:00).