Η Ημερίδα «Κράτος, εθνική ανεξαρτησία και εθνική στρατηγική τον 21ο αιώνα» διεξήχθη στην Τρίπολη (+ph, vd)

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 21:10
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Το απόγευμα του Σαββάτου 18/01 διεξήχθη στην Αρκαδική πρωτεύουσα και στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο η ημερίδα του Πολιτιστικού Φορέα «Μέλισσα του Ελληνισμού» σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης με θέμα: «Κράτος, εθνική ανεξαρτησία και εθνική στρατηγική τον 21ο αιώνα». Μια εκδήλωση επίκαιρη λόγω των κρίσιμων εξελίξεων και γεγονότων στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Ομιλητές στην συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ο κ. Παναγιώτης Ήφαιστος, Ομ. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και ο κ. Κώστας Γρίβας, Αναπληρωτής Καθηγητής Σχολής Ευελπίδων και Πανεπιστημίου Αθηνών.ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Από την πλευρά του ο εκ των ομιλητών κ. Ήφαιστος αναφερόμενος στην συγκεκριμένη ημερίδα τόνισε ότι θα υπάρξει αναφορά στον Ελληνισμό, την διαχρονικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού, το Ελληνικό Κράτος, πως είναι και πως πρέπει να είναι, ενώ από την πλευρά του ο κ. Γρίβας ανέφερε ότι στη διάρκεια της ημερίδας θα υπάρξει αναφορά για το πώς διαμορφώνεται η επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή μας. Ο κ. Γρίβας σχολίασε ότι «έχουμε απέναντι μας μια εξαιρετικά επιθετική Τουρκία και ουσιαστικά βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη περίοδο του Ελληνισμού τις τελευταίες δεκαετίες και θα συζητήσουμε γι’ αυτό ακριβώς το θέμα, τους κινδύνους αλλά και τις ευκαιρίες μέσα σ’ αυτό το νέο διεθνές σύστημα».

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρουσία έδωσαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος οι οποίοι και απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων των δύο κεντρικών ομιλητών ακολούθησε συζήτηση με το κοινό που έδωσε αισθητή παρουσία στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, παρακολουθώντας με ενδιαφέρον την συγκεκριμένη ημερίδα.

 

Λίγα λόγια για τον Πολιτιστικό Φορέα «Μέλισσα»…

Η Μέλισσα του Ελληνισμού ιδρύθηκε το 2016 στη Λωζάνη και δραστηριοποιείται κυρίως στη «γαλλόφωνη» Ελβετία και την περιοχή της Λωζάνης και σύμφωνα με τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Σγούρδο «σκοπός του Φορέα είναι η μελέτη και η διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού. Κίνητρο αποτέλεσε κοινή ανάγκη να διαδώσουμε και να ερευνήσουμε το πνευματικό θησαυρό που ο Ελληνισμός δημιουργεί αδιαλείπτως επί χιλιετίες. Ο θησαυρός αυτός είναι η πηγή του ήθους και του τρόπου που συνδέουν διαχρονικά τους απόδημους Έλληνες με τους Συνέλληνες του Μητροπολιτικού χώρου Ελλάδος και Κύπρου».

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Ο Πολιτιστικός Φορέας διοργανώνει μεταξύ άλλων διαλέξεις, προβολές ιστορικών ντοκιμαντέρ, διαθέτει βιβλιοθήκη με 6.000 τίτλους και παλαίτυπα του 16ου αιώνα, συμμετέχει σε εκθέσεις, ενώ έχει ξεκινήσει και ένα πιλοτικό πρόγραμμα δανειστικής βιβλιοθήκης σε καφέ της Λωζάνης και έχει συνεργαστεί με φορείς από την Ελλάδα στο παρελθόν.