Η κα Καρούντζου μίλησε στη ΔΡΤ για το νέο θεσμό των θερινών σινεμά (+ήχος)

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 13:24
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Στην πρωινή εκπομπή της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης και τον Δημήτρη Μανιατάκο, μίλησε η Αντιδήμαρχος Τρίπολης αρμόδια για θέματα Πολιτισμού κα Ελένη Καρούντζου, για το νέο θεσμό των θερινών σινεμά που ξεκίνησε από φέτος να πραγματοποιεί ο Δήμος Τρίπολης και αποτελεί μια πρωτοβουλία της ίδιας Αντιδημάρχου.

Αρχικά η κα Καρούντζου σχολίασε: «Όπως είχαμε πει και εξαγγείλει προς το τέλος Μαΐου για τα θερινά σινεμά, είναι μια επανεκκίνηση του θερινού σινεμά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, να ξαναγεμίσει η πόλη και ο Δήμος μας με ενέργειες και δράσεις οι οποίες θα κρατάνε το κοινό τους ζωντανό και παράλληλα να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό. Γι’ αυτό ξεκινήσαμε το θερινό σινεμά που θα αναφέρεται σε μικρούς και μεγάλους.».Αναφορά από την κα Αντιδήμαρχο έγινε και στο θέμα της τήρησης των Υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον covid-19 και γι’ αυτό θα υπάρχει περιορισμός ατόμων ανά προβολή στα 150 άτομα και θα προβλέπει καθήμενους. Από εκεί και πέρα τονίστηκε ότι θα υπάρχει οριοθέτηση των σημείων προβολής. Παράλληλα σε όποιες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στο θεατράκι του Άλσους Αγίου Γεωργίου θα διεξάγονται με 70% πληρότητα και με απαγόρευση όρθιων θεατών περιμετρικά του χώρου.

Επίσης τονίστηκε ότι τα εισιτήρια των προβολών των θερινών σινεμά θα διατίθενται στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και ώρες 09:00 – 15:00 καθ’ όλη τη διάρκεια του πολιτιστικού Καλοκαιριού, τόσο για τα θερινά σινεμά όσο και για τις άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν. Παράλληλα σημειώθηκε ότι τα εισιτήρια για τα θερινά σινεμά θα διατίθενται δωρεάν.

Οι παραστάσεις όπως αναφέρεται και στο πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Άρεως (ανάμεσα στον προφήτη Ηλεία και το Άλσος Φιλοδένδρων), έξω από το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και σε χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Τρίπολης (μετά από συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων και την κα Καραπαναγιώτου, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην εκεί περιοχή). Η κα Καρούντζου πρόσθεσε ότι σε περίπτωση αντίξοων καιρικών συνθηκών όλες οι προβολές θα δίνονται εντός του Αποστολοπουλείου Πνευαμτικού Κέντρου.

Η Αντιδήμαρχος Τρίπολης τόνισε επίσης ότι όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δήμο Τρίπολης με εξαίρεση τις παραστάσεις που θα έρθουν φέτος το Καλοκαίρι στην πόλη αυτόνομα, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν για το κοινό, με την κα Καρούντζου να συμπληρώνει: «θα ήθελα να πω στον κόσμο ότι φέτος ο Δήμος αποφάσισε όλες οι εκδηλώσεις να είναι δωρεάν, γιατί πρέπει έτσι να είναι μετά τις εξελίξεις και τα όσα περάσαμε και περνάμε, αλλά παράλληλα θεωρούμε ως Δημοτική Αρχή, ότι ο πολιτισμός είναι πιο δυνατός από κάθε ιό. Επομένως προχωράμε ακάθεκτοι ελπίζοντας να μην συμβεί κάτι απρόοπτο στην όλη προσπάθειά μας αυτούς τους δύο μήνες».

– Ο θεσμός των θερινών σινεμά ξεκινά σήμερα με μια παιδική ταινία (Μάγια η Μέλισσα) στην πλατεία Άρεως και περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε για την παράσταση ΕΔΩ.