Η Κλειώ Κορώνη-Παναντωνίου μιλά στην ΔΡΤ για την Οξεία Ηπατίτιδα-Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς (ήχος)

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 20:50

Για την οξεία ηπατίτιδα που έχει θορυβήσει τους γονείς και στην Ελλάδα, αν και ακόμα δεν υπάρχει κάποιο περιστατικό στη χώρα μας, μίλησε η παιδίατρος Κλειώ Κορώνη-Παπαντωνίου στην δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 και στην εκπομπή “Δύο στις Δύο” με την Ντόρα Παπαϊωάννου και την Ελένη Τράκα.

Η κα. Παναντωνίου ανέλυσε όλα τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία που υπάρχουν από τους επιστήμονες που ασχολούνται με την οξεία ηπατίτιδα.Να σημειώσουμε πως η κα. Παπαντωνίου ανέφερε τι θα πρέπει να κινητοποιήσει τους γονείς το οποίο είναι  κυρίως τα έντονα συμπτώματα από το γαστρεντερικό, τα οποία δεν περνούν σύντομα και ιδιαίτερα τα σκουρόχρωμα (μαύρα) ούρα και τα ανοιχτόχρωμα (λευκά) κόπρανα.

Επίσης ανέφερε πως ήδη πολλοί γονείς είναι αναστατωμένοι ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής, ειδικά τώρα που θα αρχίσουν και πάλι τα σχολεία, και μεγάλη σημασία οφείλουν να δίνουν στο καλό πλύσιμο των χεριών, στην καθαριότητα των χώρων, όπως είναι οι τουαλέτες.

Η κα. Παπαντωνίου δήλωσε πως είναι κάτι που δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και βέβαια να μην στέλνουν οι γονείς τα παιδιά τους στο σχολείο αν έχουν κάποιο σύμπτωμα από το γαστρεντερικό, γιατί η οξεία ηπατίτιδα είναι κολλητική.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε η κα. Παπαντωνίου στο παρακάτω ηχητικό απόσπασμα.