Η ΚΟΕ ζητά από την ΓΓΑ άδεια χρήσης και των κλειστών κολυμβητηρίων

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 15:58

Με ανακοίνωσή της η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος χαιρετίζει την απόφαση της ΓΓΑ να δώσει άδεια χρήσης στα ανοιχτά κολυμβητήρια της χώρας σε αθλητές άνω των 15 ετών. Παράλληλα όμως γίνεται έκκληση όπως εξεταστεί η άδεια χρήσης και των κλειστών κολυμβητηρίων, καθώς μεγάλος αριθμός σωματείων χρησιμοποίει μόνο κλειστά κολυμβητήρια.

Η σχετικά ανακοίνωση της ΚΟΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:«Σχετικά με την ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 586, 13.2.2021), για την άδεια χρήσης των Ανοιχτών Κολυμβητηρίων από 15.2.21 και κατ’ επέκταση των προπονήσεων σ’ αυτά για αθλητές άνω των 15 ετών (γενν. 2006) όπως διευκρινίστηκε, η ΚΟΕ χαιρετίζει την απόφαση της ΓΓΑ, η οποία και αποτελεί μέρος των κατ’ επανάληψη αιτημάτων της Ομοσπονδίας το τελευταίο τρίμηνο της καραντίνας λόγω covid – 19, για λειτουργία όλων των Κολυμβητηρίων.

Το γεγονός όμως ότι, πάρα πολλά Σωματεία δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ανοιχτά κολυμβητήρια, αλλά μόνον κλειστά, δημιουργεί ανισότητες, σύμφωνα με το σκεπτικό της τελευταίας ΚΥΑ.

Η ΚΟΕ κάνει εκ νέου έκκληση, στο πλαίσιο πάντοτε της ίσης μεταχείρισης των σωματείων, να δοθεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης και των κλειστών Κολυμβητηρίων για τα σωματεία, με τους αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις πάντοτε, που προβλέπουν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αυτό θα συμβάλει τα μέγιστα στην πλήρη ενεργοποίηση ολόκληρου του δυναμικού των αθλημάτων μας, χωρίς εξαιρέσεις, μετά την παρατεταμένη αποχή από την προπονητική και αγωνιστική δράση και τις σοβαρές επιπτώσεις που αυτή επιφέρει.».