Η Μ. Φράγκου στη ΔΡΤ για το φεστιβάλ Ασέας: “Θα μας δώσει χαρά, κέφι και την ικανοποίηση, πως ζούμε και υπάρχουμε” (vid)

Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021 10:37

Η πρόεδρος του “Συνδέσμου των εν Αθήναις Ασεατών” Μαρία Φράγκου μίλησε το πρωί της Τρίτης (03/08) στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο για το φεστιβάλ Ασέας, το οποίο μετά την περσινή ακύρωση των εκδηλώσεων λόγω covid, συνεχίζει φέτος την παράδοσή του.

Το «Φεστιβάλ Ασέας» έχει γίνει αγαπημένος θεσμός ολόκληρης της Αρκαδίας και προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου στο ιστορικό Δημοτικό Σχολείο της Ασέας.Η κα.Φράγκου – η ψυχή του φεστιβάλ – μίλησε μεταξύ άλλων και για την βράβευση, που θα γίνει στην μνήμη του «γιατρού» Παναγιώτη Μαργιόλη – ενός σπουδαίου ανθρώπου, που γιάτρευε κυριολεκτικά και μεταφορικά τους κατοίκους όλων των χωριών της περιοχής – αλλά και για τις άλλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Να σημειώσουμε, πως τα έσοδα από την εκδήλωση με την Ελένη Δήμου, θα δοθούν στο σύλλογο εθελοντών δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, προκειμένου να αγοραστεί ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα για την περιοχή.

Κλείνοντας η κα.Φράγκου κάλεσε όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ, ενώ ευχαρίστησε τόσο την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και τον Δήμο Τρίπολης για την στήριξη τους.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Ασέας:

-Την Παρασκευή 6 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, η Ελένη Δήμου θα μας ταξιδέψει με υπέροχα τραγούδια του Γιάννη Σπανού σε άλλες εποχές. Πιάνο Μαρίνα Τσοκάνη, κιθάρα Γιώργος Ντινάκος

-Το Σάββατο 7 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, η γλυκιά, τρυφερή και φρέσκια φωνή της Παυλίνας Βουλγαράκη θα μας προτρέψει να αφήσουμε το «εγώ» και να ξαναγίνουμε «εμείς». Πιάνο Γιώργος Κουρέλης.(Είσοδος ελεύθερη).

Λίγο πριν, η Ασέα θα βραβεύσει στην μνήμη του «γιατρού» της Παναγιώτη Μαργιόλη, ενός σπουδαίου ανθρώπου που γιάτρευε κυριολεκτικά και μεταφορικά τους κατοίκους όλων των χωριών της περιοχής.

-Την Κυριακή 8 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, θα γίνει η παρουσίαση του βραβευμένου βιβλίου του Παντελή Μπουκάλα, του λόγιου καταξιωμένου μελετητή της δημοτικής ποίησης και του δημοτικού τραγουδιού, «Η αντοχή του Δημοτικού Τραγουδιού». Θα μιλήσει ο συγγραφέας και ο Νίκος Δελφάκης.

-Αμέσως μετά, στις 9, ο Δώρος Δημοσθένους και ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, οι δυο μοναδικοί τεχνίτες του τραγουδιού και της μουσικής, θα μας συμπαρασύρουν μελωδικά στο πρόγραμμά τους «Τραγουδώντας τον έρωτα στον χρόνο και τον κόσμο.

-Η Σήλια Λαμπροπούλου, ένα πολυτάλαντο όμορφο κορίτσι, θα μας ταξιδέψει στον έναστρο ασεάτικο ουρανό, με υπέροχες ομιλίες¨!

-Επίσης, από τις 6 μέχρι και τις 8 Αυγούστου, στο Δημοτικό Σχολείο της Ασέας θα παρουσιασθεί η Έκθεση Φωτογραφίας ( από τα φωτογραφικά αρχεία του Μουσείου Μπενάκη) της Βούλας Παπαϊωάννου.

-Το Φεστιβάλ Ασέας2021, συνδιοργανώνουν ο «Σύνδεσμος των εν Αθήναις Ασεατών» και ο «Σύλλογος Φιλοπροόδων Ασέας», και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης.

Χορηγός επικοινωνίας Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα