Η Μαρία Σπυράκη μιλά στη ΔΡΤ 91,5 για το παραμύθι της “Πουφ!!! Μεθάνιο” και την κλιματική κρίση (vid)

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 14:16

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη.

«Πουφ!!! Μεθάνιο», είναι ο τίτλος της παιδικής ιστορίας που έγραψε η ευρωβουλευτής, με την ίδια να μας μιλά για τι ήθελε να πετύχει – ποια μηνύματα να περάσει – μέσω αυτής της ιστορίας, αλλά και για τα βασικά σημεία της στρατηγικής της ΕΕ για τη μείωση του μεθανίου, όπως τα προσδιορίζει και στην σχετική έκθεση που υπογράφει εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. “Άρχισα να σκέφτομαι, ποιος ήταν ο καλύτερος τρόπος, να πω στους νέους ανθρώπους ελάτε μαζί μας να τα καταφέρουμε και να κάνουμε κάτι που αφορά στην Ελλάδα και στο περιβάλλον. Έτσι σκέφτηκα να γράψω ένα παραμύθι, που να μοιάζει λίγο με φυσική και χημεία, αλλά να πατάει σε καθημερινές συνήθειες και ευαισθησίες”, ανέλαβε μεταξύ άλλων.“Τα νέα παιδιά είναι πάρα πολύ ευαισθητοποιημένα σε σχέση με τον τρόπο που πρέπει να . αντιμετωπίσουμε το θέμα του πλανήτη και θέλουν να συνταχθούν στην προσπάθεια για την κλιματική αλλαγή. Εμείς έχουμε ένα χρέος να τους εξηγήσουμε τι κάνουμε και να τους δείξουμε τι μπορούν να κάνουν από την δική τους πλευρά”, δήλωσε στην συνέχεια η κα.Σπυράκη.

Τέλος ανέφερε: “Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά στην πιο προοδευτική και στην πιο αποτελεσματική νομοθεσία του πλανήτη σε σχέση με το περιβάλλον, την προστασία της ανθρώπινης υγείας και την προστασία της βιοποικιλότητας. Σημασία έχει όμως πέρα από τη νομοθεσία να περάσουμε στην εφαρμογή και κανενός είδους εφαρμογή δεν γίνεται, αν δεν έχουμε μαζί μας τους πολίτες”.

Δείτε την συνέντευξη: