Η Ντίνα Νικολάκου μίλησε στην ΔΡΤ με… ονόματα! (vid)

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019 14:32

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης (08/10) η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης Τατούλη, κα.Ντίνα Νικολάκου, όπου και έδωσε απαντήσεις για όλα.

Αναφορικά με τις αιχμές που άφησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Νίκας για μισθούς 45.000 ευρώ (καθαρά) ετησίως σε πρόσωπα σε αναπτυξιακές, η κα.Νικολάκου δήλωσε: “Δεν υπάρχουν αυτά τα ποσά, που λέει ο κ.Νίκας στις αναπτυξιακές. Ο διευθύνων σύμβουλος της Πελοπόννησος ΑΕ παίρνει για παράδειγμα γύρω στα 1.200 ευρώ το μήνα”, ενώ πρόσθεσε: “Υπάρχουν πρόσωπα με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών και πιο συγκεκριμένα ο κ.Σαλάκος* – εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΠ/ΤΟΚ και η κα.Παυλοπούλου -προϊσταμένη του ΤΑΠ/ΤΟΚ – που η αμοιβή τους είναι γύρω στα 45.000 ευρώ ετησίως για τον καθένα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος. Οι αμοιβές αυτές είναι βάσει υπουργικής απόφασης. Το ΤΑΠ/ΤΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τις αναπτυξιακές και επαναλαμβάνω, πως οι αμοιβές αυτές καθορίζονται από τον νόμο”.Στη συνέχεια η κα.Νικολάκου απαντώντας στο γιατί, δεν υπήρχε ανάρτηση των αποφάσεων της Πελοπόννησος ΑΕ στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ξεκαθάρισε: “Ήταν επιλογή της διοίκησης της Πελοπόννησος ΑΕ να μην αναρτώνται οι αποφάσεις (στην διοίκηση συμμετέχει με 50% η Περιφέρεια και με 50% η Περιφερειακή Ένωση Δήμων – ΠΕΔ) . Να ξεκαθαρίσουμε όμως, για να το ξέρουν και οι πολίτες, πως η ανάρτηση των αποφάσεων δεν προβλεπόταν από τον νόμο”.

(*Το Δημοτικό Ραδιόφωνο επικοινώνησε με τον κ.Σαλάκο, ο οποίος δεν θέλησε, να προβεί σε κάποια δήλωση)

Δείτε την απάντηση της στο παρακάτω βίντεο:

Επιπλέον η πρώην Αντιπεριφερειάρχης απάντησε για τους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων, τις επιχορηγήσεις σε συλλόγους, την ΣΔΙΤ των απορριμάτων και την κόντρα Νίκα – Τατούλη.

“Όλες οι αποφάσεις για τις επιχορηγήσεις συλλόγων υπάρχουν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ” 

Για τις επιχορηγήσεις σε συλλόγους και την λίστα που έδωσε στην δημοσιότητα ο κ.Νίκας, τόνισε: “Όλα αυτά έχουν αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αποτελούν μάλιστα και αποφάσεις την οικονομικής επιτροπής οι οποίες, πλην κάποιων ελαχίστων εξαιρέσεων, λήφθηκαν με αυξημένη πλειοψηφία. Ήταν πολιτική μας απόφαση η στήριξη συλλόγων που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την παράδοση του τόπου μας. Θέλαμε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουν”.

“Τελείωσε ο μήνας του μέλιτος για τον κ.Νικα – Έχει έτοιμα έργα στο συρτάρι του”

Στη συνέχεια η κα.Νικολάκου δήλωσε, πως ο Περιφερειάρχης έχει στο συρτάρι του έτοιμα προς υπογραφή έργα του ΤΑΠ – ΤΟΚ και του ζήτησε να τα υπογράψει και να μην καθυστερεί άλλο, καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε “ο μήνας του μέλιτος για τη νέα Περιφερειακή Αρχή τελείωσε”.

Από τις αναφορές που έκανε η πρώην Αντιπεριφερειάρχης στον κ.Νίκα, δεν έλειψαν και οι βολές για την στάση του αναφορικά με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ. ” Το έργο μας για την διαχείριση των απορριμμάτων αποδείχθηκε η μόνη λύση και μάλιστα η μόνη νόμιμη λύση. Ο κ.Νίκας ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, που καθυστέρησαν το έργο αυτό”, δήλωσε, ενώ απαντώντας στο γιατί η παράταξη Τατούλη δεν στήριξε με την ψήφο της το έργο σε θέμα που ήρθε προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τόνισε: “Στο θέμα που ήρθε στο ΠεΣυ υπήρχαν νομικά λάθη, η διόρθωση των οποίων πήγε να γίνει στο πόδι, βιαστικά. Εμείς ζητήσαμε μια εβδομάδα παράταση αλλά ο Περιφερειάρχης – για να μην χάσει την επιβολή του – δεν το δέχτηκε”.

“Ο Νίκας δείχνει ρεβανσισμό – Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι ανάλογο στην πολιτική μου πορεία”

“Ο κ.Νίκας δεν μπορεί να έχει ανεξάρτητη σκέψη και δικές του προτάσεις, Πρέπει να ρωτήσει πρώτα την κυβέρνηση και αυτό είναι καταστροφικό. Θα είμαι ευτυχής όταν τον δω κάποια στιγμή να έχει μια δική του θέση και όχι να εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές Μητσοτάκη. “,δήλωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης της στη ΔΡΤ η κα.Νικολάκου, ενώ τον κατηγόρησε για ρεβανσισμό και εκδικητική στάση.

“Να μιλήσουν καθαρά στους πολίτες”

Τέλος η κα.Νικολάκου αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα με το οποίο είναι αντιμέτωπη η χώρα μας, λέγοντας πως θα πρέπει τα πολιτικά πρόσωπα να μιλήσουν καθαρά στους πολίτες για ένα τόσο σοβαρό θέμα. ενώ έδωσε και συγχαρητήρια στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης  – δηλώνοντας μάλιστα εντυπωσιασμένη – για την πρωτοβουλία της να ενσωματώσει στο πρόγραμμα της ένα σύντομο δελτίο ειδήσεων στην αραβική γλώσσα, προκειμένου να ενημερώνονται και οι πρόσφυγες που ζουν τον τελευταίο καιρό στην πόλη της Τρίπολης.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: