Η πανδημία του κορωνοϊού και το lockdown μέσα από… “νότες αισιοδοξίας” (vid)

Με την πανδημία του κορωνοϊού πλέον να έχει γίνει μέρος της ζωής μας και με την καθημερινότητα μας να έχει αλλάξει άρδην, μέσα στο παρατεταμένο lockdown των τελευταίων μηνών υπήρξαν καλλιτέχνες της πόλης μας, που θέλησαν να αδράξουν την ευκαιρία, να δουν την θετική πλευρά και να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, για να δουλέψουν πάνω σε νέες ιδέες και project….

Ο τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος μας μιλά, για το πως βίωσε ο ίδιος σαν νέος άνθρωπος τις αλλαγές που έφερε στην ζωή μας ο κορωνοϊός, για το κομμάτι του πολιτισμού και τα πλήγματα που έχει δεχτεί, ενώ μας δίνει και μια νότα αισιοδοξίας μέσα από μια σειρά cover τραγουδιών μιας άλλης αγαπημένης εποχής (πάρτε μια γεύση ΕΔΩ) που δημιουργήθηκαν από εκείνον και την υπέροχη ομάδα συνεργατών του με τα μέσα που διέθεταν στους προσωπικούς τους χώρους, με σκοπό να δώσουν “λίγο χρώμα στο γκρίζο της ζωής μας”.



Τι τρομάζει τον Κωνσταντίνο; Το ότι αρχίζουμε να συνηθίζουμε στην απόσταση…. Τι δηλώνει ξεκάθαρα; Πως τίποτα δεν μπορεί να τον κρατήσει μακριά από την δουλειά του και την αγάπη του!

Ο Γρηγόρης Παπαντώνης, μουσικός και ιδιοκτήτης της “Φωλιάς του ΚΟΥΚΟΥ” μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις του για την επόμενη ημέρα και τις αλλαγές που φέρνει η πανδημία και στον τρόπο διασκέδασης. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο – μας λέει – με τους χώρους αυτούς (μπαρ,μουσικές σκηνές κτλ) να είναι οι πρώτοι που έκλεισαν και οι τελευταίοι που θα ανοίξουν.

Ο κ.Παπαντώνης έκανε λόγο για γραφικά μέτρα – όπως το άνοιγμα της εστίασης χωρίς την δυνατότητα να υπάρχει μουσική -, για την προσπάθεια που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα από τους επιχειρηματίες, προκειμένου να κρατήσουν “ζωντανές” τις επιχειρήσεις τους και να μην βάλουν λουκέτο, αλλά και για την στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης.

“Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Θα βρούμε τρόπο να φτάσουμε στην πρότερη κατάσταση. Η ανάγκη για έκφραση έχει γιγαντωθεί. Όλοι είναι σε έναν καλλιτεχνικό οργασμό και αυτό θα βγει κάποια στιγμή”, μας δηλώνει, ενώ κάνει μέσα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την δική του πρόταση προς τον Δήμο Τρίπολης, προκειμένου να αξιοποιηθεί το πλούσιο υλικό που υπάρχει στην πόλη μας. “Υπάρχει καλλιτεχνική δημιουργία στην περιοχή μας και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε”, τόνισε.

Κλείνοντας έστειλε το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας για το αύριο αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Εμείς είχαμε μάθει να διασκεδάζουμε αγκαλιά και αγκαλιά θα είμαστε πάλι. Θα τον βρούμε τον τρόπο. Τα πράγματα δεν θα μας αλλάξουν. Εμείς θα τα αλλάξουμε!”

Δείτε το βίντεο:

Προηγούμενο άρθροΤα σημεία ελέγχου Covid-19 από τον ΕΟΔΥ στην Αρκαδία
Επόμενο άρθροΝα μην αποκλειστούν πληττόμενες επιχειρήσεις από το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» ζητούν τα Επιμελητήρια πυρόπληκτων νομών