Οι Πασχαλινές εκδηλώσεις στο Βαλτεσινίκο

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 09:41

Ο Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου ‘Χορεσίβιος’ προγραμματίζει τις παρακάτω εκδηλώσεις για την περίοδο του Πάσχα 2019.

α. Το Σάββατο του Λαζάρου στις 20 Απριλίου 2019, τα παιδιά του χορευτικού τμήματος θα συνεχίσουν την παράδοση και θα εξιστορήσουν την «εκ νεκρών έγερση» του Λαζάρου, που προαναγγέλλει την Ανάσταση του Χριστού, τραγουδώντας τα ειδικά κάλαντα (Λαζαρικά) σε όλο το χωριό και μοιράζοντας ‘Λαζαράκια’.β. Την Κυριακή των Βαΐων, 11-30 – 14.00, σε συνεργασία με την Δανειστική Βιβλιοθήκη, θα οργανωθεί εργαστήρι με θέμα «Φτιάχνουμε τα δικά μας φαναράκια».

γ. Από την Μ. Δευτέρα έως την Μ. Πέμπτη, 10.00 – 14.00, θα αναμεταδίδεται, από τα ηχεία του ‘Χορεσίβιου’, πένθιμη μουσική, ενώ Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα εορταστικά Πασχαλινά τραγούδια.

δ. Την Μ. Πέμπτη, 11.00 – 13.00, θα γίνει στην πλατεία βάψιμο αυγών με συμμετοχή των νέων του Βαλτεσινίκου και όχι μόνο.

ε. Την Μ. Παρασκευή τα παιδιά του χορευτικού θα συμμετάσχουν στον στολισμό του επιταφίου. Το απόγευμα θα ψάλλουν τα εγκώμια τόσο εντός του Ι.Ν. όσο και κατά την περιφορά του επιταφίου.

στ. Το Μ. Σάββατο, 12.00 – 14.00, έχουμε “Το κυνήγι των χαμένων αυγών”. Στην κεντρική πλατεία του Βαλτεσινίκου το Πασχαλινό Κουνελάκι θα κρύψει καλά τα πασχαλινά αυγά και τα παιδιά πρέπει να τα βρουν και να τα μαζέψουν στο καλάθι τους.

ζ. Την Κυριακή του Πάσχα, 11.00 – 13.00, μέλη του ΔΣ στην Κεντρική πλατεία θα μοιράσουν Πασχαλινά αυγά συμμετέχοντας με τους παρευρισκόμενους, όπως επιτάσσει το πνεύμα της ημέρας, σε ένα μικρό χορευτικό αντάμωμα αγάπης.

Για το ΔΣ

Η Γενική Γραμματέας                        Η Πρόεδρος

            Παπαπέτρου Γεωργία                 Παπαγεωργίου Αφροδίτη