Οι πολίτες ρωτούν, ο Δήμαρχος απαντά! | Κ.Τζιούμης: “Μιλάμε με χειροπιαστά έργα…” (vid)

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 20:09

Την καθιερωμένη live επικοινωνία του με τους πολίτες μέσω facebook πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης.

Αρχικά ο κ.Τζιούμης αναφέρθηκε στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο οποίο μπήκε και ο Δήμος Τρίπολης, ζητώντας από τους πολίτες να τηρούν με ψυχραιμία όλα τα μέτρα, για να διαρκέσει και όσο το δυνατόν λιγότερο το lockdown. «Όλοι έχουμε κουραστεί από την αιφνίδια αυτή αλλαγή στις ζωές μας, όμως τα μέτρα που έχουμε απέναντι στον κορωνοϊό είναι συγκεκριμένα για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους συγγενείς μας, τους φίλους μας και όλη την κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων.Στην συνέχεια ο κ.Τζιούμης τόνισε, πως αρκετοί συμπολίτες μας νοσηλεύονται στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, ενώ έστειλε τις ευχές του για γρήγορη ανάρρωση. Επιπλέον αναφέρθηκε στα τεστ που γίνονται σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ (θα γίνουν όλη την εβδομάδα στην πλατεία Πετρινού από Δευτέρα έως Παρασκευή), ενώ εκτίμησε, πως αν είμαστε προσεκτικοί την παραπάνω Δευτέρα, θα μπορέσουν να ανοίξουν και πάλι τα καταστήματα, καθώς οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα λόγω της κατάστασης και τα κλειστά καταστήματα είναι για εκείνους ακόμα ένα πλήγμα. Ο κ.Τζιούμης υπενθύμισε ακόμα επαγγελματίες τα μέτρα ανακούφισης που έχουν ληφθεί από τον Δήμο και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις που απαιτούνται.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στον «αγώνα» που δίνεται για να λυθούν θέματα της καθημερινότητας και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες – που λειτουργούν λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό με μειωμένο προσωπικό.

Ακόμα αναφέρθηκε στις ασφαλτοστρώσεις που θα συνεχιστούν, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα σε πολλούς δρόμους της πόλης, στην κατασκευή πεζοδρομίων – που όπως τόνισε – είχαν πολλά χρόνια να γίνουν στην πόλη, καθώς στο μεγάλο έργο του open mall που είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες και θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή.

Απαντώντας σε ερωτήματα πολιτών μίλησε και για την ολοκλήρωση δεκατεσσάρων σύγχρονων και πιστοποιημένων παιδικών χαρών του Δήμου – με την τελευταία που είχε γίνει στον Δήμο να είναι πριν από 8 χρόνια – , για την δημοπράτηση εντός των επόμενων ημερών της πλατείας Μπασιάκου – που θα μετατραπεί σε μια σύγχρονη πλατεία, για την εργολαβία που είναι σε εξέλιξη στον συνοικισμό Κολοκοτρώνη, καθώς και για την πρόταση για την αλλαγή – αναβάθμιση της πλατείας Αγίου Βασιλείου, ένα έργο που χαρακτήρισε ως εμβληματικό ο Δήμαρχος Τρίπολης. Επιπλέον αναφέρθηκε και στον στόχο να αναδιαμορφωθούν και άλλες πλατείες τόσο στην πόλη (Κολοκοτρώνη και Βαλτετσίου – αναμένεται η απόφαση για το εάν θα ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα) όσο και σε χωριά του Δήμου.

«Έχουμε υποβάλλει πρόταση στο Αντώνης Τρίτσης για να γίνει πλήρης αξιοποίηση και αναμόρφωση όλων των πάρκων της Τρίπολης», τόνισε στην συνέχεια ο κ.Τζιούμης, ενώ πρόσθεσε, πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει ανάπλαση σε όλα για να αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα της πόλης.

Για το ΚΔΑΠ για ΑμεΑ ο Δήμαρχος ανέφερε, πως έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και στόχος είναι μέσα στον Απρίλιο να αρχίσει να λειτουργεί, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα στο ΕΣΠΑ και για δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης. Παράλληλα τέθηκε το θέμα της δημιουργίας παιδικής χαράς για ΑμεΑ με τον Δήμαρχο να δεσμεύεται πως θα εξεταστεί το θέμα για να βρεθεί χώρος.

Για την Δαρειώτου και τις κακοτεχνίες που υπάρχουν, ξεκαθάρισε, πως δεν πρόκειται να παραληφθεί το έργο και να πληρωθεί ο εργολάβος, αν δεν τις διορθώσει. «Δεν χαρίζομαι σε κανέναν. Ότι κακοτεχνία υπάρχει θα διορθωθεί – όχι μονο εκεί αλλά σε κάθε έργο – αλλιώς δεν θα πληρωθεί ο ανάδοχος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Τζιούμης.

«Εχει υποβληθεί πρόταση στον Αντώνη Τρίτση για την δημιουργία πάρκου νεολαίας στον λόγο Μπιτσάνη στην περιοχή της δεξαμενής», ανέφερε ο Δήμαρχος αμέσως μετά, ενώ απαντώντας στο αίτημα πολιτών για περισσότερο πράσινο στην πόλη και τις εισόδους της, ανέφερε, πως ήδη έχουν μπει νέα δέντρα σε περιοχές και την Τρίτη ξεκινάει η φύτευση σε δρόμους που υπάρχουν κενά (στην οδό Μουτζουροπούλου, ΟΗΕ, κα)

Παράλληλα ο κ.Τζιούμης μίλησε για τον δρόμο προς το πανεπιστήμιο λέγοντας πως έχει προχωρήσει η διαδικασία της μελέτης και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα έρθει το θέμα των απαλλοτριώσεων. Στο δρόμο αυτό θα δημιουργηθούν μεταξύ άλλων δυο λωρίδες κυκλοφορίας και ποδηλατόδρομος, ενώ θα υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός, καθώς και πεζοδρόμια.

Ένα ακόμα θέμα που «άνοιξε» κατά την διάρκεια της live επικοινωνίας του Δημάρχου με τους πολίτες, ήταν τα έργα στα χωριά. «Το είχα πει και προεκλογικά και το έχουμε κάνει πράξη. Για εμάς δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα χωριά και την Τρίπολη. Έργα γίνονται παντού», δήλωσε, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς σε κάποια από τα έργα και στο πολύ σημαντικό κομμάτι της αγροτικής οδοποιίας.

Ακόμα ο Δήμαρχος μίλησε για το μουσείο στο Ελαιοχώρι, το μουσείο Παπαναστασίου στο Λεβίδι, την ανασύσταση δημοτικής αστυνομίας, την καθαριότητα στον Δήμο, την παραλαβή νέου απορριμματοφόρου και τον διαγωνισμό για την αγορά ενός ακόμα που θα είναι και πλυντήριο κάδων, την νόμιμη διαχείριση απορριμμάτων που γίνεται πλέον στον Δήμο, καθώς και για το πρόβλημα με τα αδέσποτα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η προσπάθεια που έχει γίνει είναι τεράστια, έχει αποδώσει, αλλά υπάρχουν περιορισμοί από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. «Αναμένουμε να δούμε τι θα αλλάξει στο νέο νόμο, γιατί το πρόβλημα αυτό αφορά σε όλους τους Δήμους της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ γνωστοποίησε πως είναι θέμα ημερών να οριστεί ο ανάδοχος για την κατασκευή σύγχρονου ενδιαιτήματος στην περιοχή της Νεστάνης, όπου θα συμπεριλαμβάνεται και ένα σύγχρονο κτηνιατρείο.

Τέλος ο κ.Τζιούμης έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα «Save your Hood” που όπως τόνισε κάνει σπουδαία δουλειά. «Στεκόμαστε δίπλα σε τέτοιες δράσεις εθελοντισμού. Δίνω συγχαρητήρια σε όλες τις εθελοντικές ομάδες, που χαίρονται να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Όλες αυτές οι ομάδες συμβάλλουν στην καλύτερη εικόνα της πόλης και των χωριών μας», δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ αναφέρθηκε κλείνοντας και στην αξιοποίηση της Βίλας Τουρκοβασίλη, για την οποία υποβάλλεται πρόταση στο ΕΣΠΑ, με μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, στο ψηφιακό μουσείο στο Πετροπούλειο, στην Δημοτική Πινακοθήκη στο κτίριο Τσιχριτζή και στο 2021 και την προετοιμασία της Τρίπολης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Δήμαρχος: