Η ΠτΔ για την Άλωση της Τριπολιτσάς: “Καθοριστική για την έκβαση του αγώνα των Ελλήνων” (vid)

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021 12:26

Τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σήμερα, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.

Η Πρόεδρος, λίγο μετά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων καθώς και στον Ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη δήλωσε:«Η κατάληψη της Τριπολιτσάς, λίγους μόνο μήνες μετά την έναρξη του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, υπήρξε γεγονός καθοριστικό για την έκβασή του.

Η απόφαση του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη να αλώσει το στρατιωτικό και διοικητικό κέντρο των Οθωμανών αποδείχθηκε καίριας στρατηγικής σημασίας, γιατί εδραίωσε την επανάσταση στην Πελοπόννησο, αναπτερώνοντας το ηθικό των εξεγερμένων Ελλήνων.

Τιμάμε τους προγόνους μας, που με το ακατάληπτο πάθος τους για ελευθερία πολέμησαν σκληρά για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

200 χρόνια μετά η πατρίδα μας , ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εγγυάται την σταθερότητα και την ειρηνική συνύπαρξη στην ευρύτερη περιοχή χωρίς να απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Δείτε τη δήλωσή της στο βίντεο.