Η Σάντυ Καλόγρη μιλά στη ΔΡΤ 91,5 fm | “Η ποιότητα του σταφυλιού φέτος είναι πολύ καλή” (ήχος)

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 11:29

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” μίλησε το πρωί της Δευτέρας  (12/10) η κα.Σάντυ Καλόγρη.

Σε live επικοινωνία από το Οινοποιείο Καλόγρη η κα.Καλόγρη μας ανέφερε μεταξύ άλλων, πως η φετινή παραγωγή ποιοτικά είναι πολύ καλή και αυτό είναι κάτι που κάνει τους παραγωγούς, να δηλώνουν ευχαριστημένοι. “Τώρα είμαστε προς το τέλος του τρύγου. Ευτυχώς στην περιοχή μας δεν είχαμε χαλάζι και πολλές βροχές. Είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί είναι από τις καλές χρονιές και η ποιότητα του σταφυλιού είναι πολύ καλή”, δήλωσε, ενώ πρόσθεσε: “Εμείς που έχουμε βιολογικό αμπέλι, εξαρτόμαστε στο 100% από τις καιρικές συνθήκες και τις εργασίες που θα γίνουν κατά την καλλιεργητική περίοδο, γιατί δεν χρησιμοποιούμε σκευάσματα. Το βιολογικό αμπέλι όμως, επειδή δεν έχει μάθει σε βοήθεια (σκευάσματα) έχει αναπτύξει και τις δικές του δυνάμεις απέναντι στις αλλαγές στις καιρικές συνθήκες”.Παράλληλα αναφέρθηκε στην πτώση της επισκεψιμότητας λόγω κορωνοϊού, αλλά και στις εξαγωγές του οινοποιείου οι οποίες όμως – όπως τόνισε – πάνε πολύ καλά στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού, πλην της Αμερικής όπου έχουν “παγώσει” τα πράγματα.

“Όποιος εργάζεται, αμείβεται. Εμάς μας ανταμείβει καθημερινά η φύση”, τόνισε στην συνέχεια η κα.Καλόγρη.

Ακούστε την συνέντευξη:

*Το παραδοσιακό οινοποιείο Καλόγρη βρίσκεται στο χωριό Κάψια Μαντινείας. Στο αναπαλαιωμένο κτίριο του 1870 οι επισκέπτες ξεναγούνται στην ιστορία των 147 ετών της οικογένειας, μαθαίνοντας παράλληλα τη σύγχρονη ενασχόληση με τη βιολογική γεωργία και τα φυσικά κρασιά. Μπορούν να δουν από κοντά την παλαίωση του οίνου στα υπόγεια κελάρια και να απολαύσουν τα βιολογικής γεωργίας κρασιά