Η Σοφία Βούλτεψη σχολιάζει την επικαιρότητα στη ΔΡΤ (ήχος)

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020 10:42

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Τρίτης (02/06) η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη.

Αρχικά η κα.Βούλτεψη αναφέρθηκε στην προκλητικότητα του Ερντογάν, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει απόπειρα παραβίασης κυριαρχικών δικαιωμάτων και να μην λάβει την δέουσα απάντηση η Τουρκία.Απαντάμε σε κάθε απόπειρα αλλά δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Αν με ρωτάτε αν ο Ερντογάν θα φτάσει στα άκρα εκείνος τα πράγματα, η εκτίμηση μου είναι πως όχι. Ότι κάνει το κάνει για λόγους εσωτερικής προπαγάνδας”, ενώ συμπλήρωσε: “Ο Ερντογάν μοιραία θα τελειώσει επομένως, πρέπει να δούμε, ποια θα είναι η επόμενη ημέρα, γιατί μπορεί να είναι χειρότερη”.Στην συνέχεια αναφερόμενη στο διάβημα της Ελλάδας στην Τουρκία για ελληνική περιοχή στον Έβρο, ανέφερε: “Κατά τις προπαρασκευαστικές εργασίες για τον φράχτη η ελληνική πλευρά είδε κινητικότητα απέναντι. Μέσα στα όπλα μιας χώρας, όπως η Ελλάδα, είναι και η προληπτική δράση. Κάνεις ένα διάβημα λοιπόν το οποίο λέει στην ουσία στην άλλη πλευρά πως είναι οριακά και να κοιτάξουν τι θα κάνουν. Αυτό είναι μέσα στα όπλα μας. Τους έχουμε προειδοποιήσει”, ενώ πρόσθεσε: “Το Υπουργείο Εξωτερικών αυτά που κάνει, τα κάνει ανεξαρτήτως του ποιος είναι Υπουργός”.

Τέλος αναφέρθηκε στην Βόρεια Μακεδονία, την οικονομία της χώρας μας που επιχειρεί να σταθεί εκ νέου στα πόδια της, αλλά και την στάση της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) κατά την διάρκεια που η χώρα μας δοκιμάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. “Αντί να κάνουν αναστολή αντιπολίτευσης, έβγαζαν και βγάζουν είκοσι ανακοινώσεις την ημέρα και δεν ψήφισαν και τίποτα”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: