Η τελετή του Νιπτήρος στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών (vid,ph)

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 20:34

Μήνυμα ταπείνωσης και αγάπης για τον Χριστό και τον συνάνθρωπό μας

Σε κλίμα κατάνυξης και με την προσέλευση αρκετών πιστών από την Αρκαδία και όχι μόνο πραγματοποιήθηκε και φέτος η Τελετή του Νιπτήρος στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών.Μεγάλη Τετάρτη και λίγο πριν ο Χριστός Σταυρωθεί θέλησε να περάσει το μήνυμα της ταπεινότητας στους μαθητές Του και να προαναγγείλει το Μαρτύριο το οποίο κλήθηκε να περάσει για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Πριν τον Μυστικό Δείπνο και την προδοσία του Ιούδα, ο Χριστός έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αξία της ταπεινότητας και του να υπηρετεί κάποιος τον συνάνθρωπό του με αγάπη και ανιδιοτελή σκοπό.

Την πράξη αυτή του Χριστού αναπαριστά και η Τελετή του Νιπτήρος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος έπλυνε τα πόδια των ιερέων της Μητρόπολης αναγιγνώσκοντας το Ευαγγέλιο που αναφέρεται στις ώρες του Θεανθρώπου λίγο πριν παραδώσει το Πνεύμα Του πάνω στο Σταυρό.

Την τελετή παρακολούθησαν αρκετοί αιρετοί καθώς και νέοι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης στο λόγο του αναφέρθηκε στο μήνυμα της Τελετής, λέγοντας πως και εμείς σήμερα πρέπει να είμαστε ταπεινοί, να ακολουθούμε τα όσα είπε ο Χριστός, αγαπώντας Τον αλλά ταυτόχρονα να αγαπάμε και τον συνάνθρωπό μας.

Στην συνέχεια στο καθολικό της Μονής ευλόγησε με Άγιο Μύρο τους πιστούς.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την τελετή.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Mittwoch, 24. April 2019