Η θεατρική παράσταση «Η Μικρή Γοργόνα» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019 13:32

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τηδιαδραστικήπαιδική θεατρική παράσταση «Η Μικρή Γοργόνα» σε σκηνοθεσία Απόστολου Ψαρρού, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου(ώρες9:45&11:15), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα. Η παράσταση απευθύνεται σε σχολικές ομάδες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού και εντάσσεται στο πλαίσιο παράλληλων δράσεων της έκθεσης φωτογραφίας τοπίου του Θεόδωρου Παπαγεωργίου «Το χρώμα του νερού».

Η Μικρή Γοργόνα, το διάσημο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, βασίζεται σε έναν παλιό σκανδιναβικό θρύλο.Οι μικροί θεατές, περιστοιχισμένοι από τις φωτογραφίες υδάτινων τοπίων της έκθεσης του Θ. Παπαγεωργίου και με τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Α. Ψαρρού, θα έχουν την ευκαιρία να βυθιστούν στο απέραντο γαλάζιο και να νιώσουν τη μεγάλη αγάπη που ένωσε δύο τόσο διαφορετικά πλάσματα, τη μικρή γοργόνα με την υπέροχη φωνή που θαυμάζει όλος ο βυθός και τον γοητευτικό πρίγκιπα που έκλεψε την καρδιά της. Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Απόστολος Ψαρρός

Κοστούμια, σκηνικά αντικείμενα: Θωμάς Χουλιάρας

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αποστόλης Σκανδάλης

Μουσική: Evi Evan

Αφίσα: Kanelloscob.com

Φωτογραφίες: Άρτεμις Λιάγκα

Παίζουν: Μαρία Γκιώνη, Ειρήνη Ιωάννου-Νικολέττα Παναγιώτου (διπλή διανομή), Ιορδάνης Κασάπογλου.

Διάρκεια: 50’

Η συμμετοχή στην παράσταση είναι δωρεάν, με απαραίτητη προσυνεννόηση του σχολείου με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

* Η έκθεση «Το χρώμα του νερού» του Θεόδωρου Παπαγεωργίου παρουσιάζεται στο Μουσείο από 25 Οκτωβρίου 2019 έως και 6 Ιανουαρίου 2020.

 Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 22007 Δημητσάνα

Τ.: 27950-31630 | www.piop.gr