«Η θεία από το Σικάγο» από το 2ο Λύκειο Τρίπολης (+ph, vd)

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 22:08

Την θεατρική διασκευή της ταινίας της ΦΙΝΟΣ Φιλμς έτους παραγωγής 1957 «Η Θεία από το Σικάγο» πραγματοποιήσαν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Τρίπολης, το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης. Το αμφιθέατρο γέμισε από μαθητές, γονείς, φίλους των πρωταγωνιστών καθώς και από απλό κόσμο που αγαπά το θέατρο. Οι ξεχωριστές ερμηνείες των μαθητών και οι γνώριμες ατάκες προκάλεσαν πολλές φορές γέλια στο κοινό που είναι αλήθεια ότι απόλαυσε με εξαιρετική προσπάθεια των μαθητών του 2ου Λυκείου Τρίπολης.

 Σύνοψη της υπόθεσης…

Ένας συνταξιούχος στρατηγός και οικογενειάρχης παλαιών αρχών, ο Χαρίλαος (Ορέστης Μακρής), έχει τέσσερις κόρες: την Ελένη (Γκέλυ Μαυροπούλου), την Κατίνα (Τζένη Καρέζη), τη Μαρία (Μαργαρίτα Παπαγεωργίου) και την Αγγελική (Νίκη Παπαδάτου). Οι τρεις είναι πλέον κορίτσια της παντρειάς, αλλά με ποιο τρόπο θα βρουν γαμπρό, αφού δεν έχουν ξεμυτίσει ποτέ απ’ το σπίτι χωρίς συνοδεία; Αντίθετα ζουν με στρατιωτική πειθαρχία και επιτήρηση. Ο Χαρίλαος έχει μια χήρα αδελφή που ζει στο Σικάγο, την οποία σκέφτεται να φέρει στην Ελλάδα, μήπως η εξ Αμερικής συγγενής διευκολύνει τα πράγματα στο να βρεθούν γαμπροί.

Η θεία Καλλιόπη (Γεωργία Βασιλειάδου) έρχεται τελικά στην Αθήνα, και στο σπίτι αλλάζουν άρδην τα πάντα, από έπιπλα και σκεύη έως ενδυμασίες και ποτά. Στη συνέχεια, μπαίνει σε εφαρμογή ένα διαβολικό σχέδιο της θείας. Απ’ το μπαλκόνι του σπιτιού, αρχίζουν να ρίχνουν στο πεζοδρόμιο, κατά τη στιγμή της διέλευσης κάποιου άντρα που θα μπορούσε να γίνει γαμπρός, κανάτια γεμάτα νερό, τα οποία φυσικά σπάζοντας κάνουν τους υποψήφιους γαμπρούς μούσκεμα. Μετά ζητούν αθώα συγγνώμη και καλούν τον μουσκεμένο να ανεβεί στο σπίτι για να τον στεγνώσουν. Με αυτόν τον τρόπο, η θεία απ’ το Σικάγο καταφέρνει να αποκαταστήσει, και τις ανιψιές της, και τον εαυτό της.