Η θρυλική παράσταση Toc Toc στην Τρίπολη (video – pics)

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 12:22

Την Παρασκευή 23/08/2019 πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Toc Toc» του Laurent Baffie, σε σκηνοθεσία του Κώστα Σπυρόπουλου και σε διασκευή-απόδοση κειμένου του ιδίου και της Κατερίνας Μπέη στο θέατρο του άλσους αγίου Γεωργίου στην Τρίπολη.

Λίγα λόγια για το έργο:
Toc είναι η γαλλική συντομογραφία του Τrouble Obsessionnel Compulsif και στα ελληνικά σημαίνει «Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή»-ψυχαναγκαστικά προβλήματα συμπεριφοράς. «Toc Toc» είναι μία ευφυέστατη παράσταση, όπου στο χώρο υποδοχής του ιατρείου ενός διάσημου ψυχολόγου συναντιούνται έξι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν ραντεβού την ίδια ώρα με τον γιατρό. Η πτήση του γιατρού καθυστερεί, οι βοηθοί του (Δημήτρης Κατσόγιαννος και Εβελίνα Καραπάνου) ενημερώνουν συνεχώς τους ασθενείς ότι ο γιατρός κοντεύει να φτάσει, αλλά δεν φτάνει ποτέ και οι έξι χαρακτήρες όσο περιμένουν, γνωρίζονται μεταξύ τους, συζητούν και τέλος, προσπαθούν να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν ο ένας το πρόβλημα του άλλου. Τα αποτελέσματα αυτού του αυτοσχέδιου group therapy είναι άκρως απρόσμενα, ανατρεπτικά, ξεκαρδιστικά και συγκινητικάΠαίζουν:

Κώστας ΣπυρόπουλοςΔημήτρης ΣταρόβαςΒίβιαν ΚοντομάρηΝίκος ΠολυδερόπουλοςΚατερίνα ΘεοχάρηΓιούλη ΤσαγκαράκηΔημήτρης ΚατσόγιαννοςΕβελίνα Καραπάνου.

Συντελεστές:

Διασκευή-απόδοση κειμένου: Κώστας Σπυρόπουλος-Κατερίνα Μπέη
Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος
Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου-Στεφανία Λυμπεροπούλου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Video Art: Δημήτρης Ζόγκας
Artwork: Δημήτρης Γκάνιος
Α’ βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κατσόγιαννος
Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Εβελίνα Καραπάνου
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Κουκάς
Παραγωγή: Κάππα Σίγμα productions
Δημόσιες σχέσεις-προβολή: Μαργαρίτα Δρούτσα
Γραφείο τύπου: Δημήτρης Κουκάς

Το τραγούδι της παράστασης «Αγάπη ρε…» ερμηνεύει ο Πάνος Κιάμος σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Νίκου Γρίτση.