Οι τοποθετήσεις Δέδε, Μπουντρούκα, Γόντικα, Τζεμπετζή και Λυμπεροπούλου

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019 17:46

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου μίλησαν οι αρχηγοί των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ήδη, το www.drt915.gr, σας έχει παρουσιάσει όσα είπε ο πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, την ανακοίνωση – καταγγελία του κ. Πετράκου, αλλά και την αποχώρηση του Παναγιώτη Κάτσαρη από τη συνεδρίαση.

Οι άλλοι επικεφαλής είπαν στις τοποθετήσεις τους …ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΔΕΣ: «Εύχομαι καλή επιτυχία και θεωρώ ότι μέσα από τη δημιουργική κριτική μπορούν να υπάρχουν συναινέσεις που απαιτούνται για να δημιουργηθούν οι όροι μιας πολιτικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου. Χωλαίνει η νομοθεσία και θα εκφραστούμε στην πορεία για τα θέματα αυτά.

Εμείς θα ψηφίσουμε τον προτεινόμενο Πρόεδρο και τον προτεινόμενο Αντιπρόεδρο και για τη θέση του Γραμματέα προτείνουμε τον Γιώργο Ράλλη.

… Καθήκον σας ως Προεδρείο είναι η τροποποίηση του κανονισμού κι αυτό ως αντίδοτο αυτού που επιχειρήθηκε με τη νομοθετική ρύθμιση του Αυγούστου. Να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου σε ενα γόνιμο και εποικοδομητικο διάλογο.»

ΝΙΚΟΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ: «Είμαστε αντιμέτωποι με μια υποχρηματόδηση περιφερειών και δήμων. Οδηγείται η περιφέρεια να δουλεύει για τα ιδιωτικά συμφέροντα και να δουλεύει με αναπτυξιακές. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε υποδομές. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Η νέα περιφερειακή αρχή Νίκα θα βαδίσει στις ίδιες ράγες αντιλαϊκής πολιτικής, όπως και η περιφερειακή αρχή Τατούλη. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε σοβαρά ζητήματα, όπως αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση, μεταφορά μαθητών, δακοκτονία και άλλα θέματα. Θα επιμείνουμε να συζητήσει το περιφερειακό στα αμαρτωλά έργα, θα αντισταθούμε στις αισχρές διεκδικήσεις εργολάβων και επιχειρηματικών ομίλων, να κουβεντιάσουν αναλυτικά για την αμαρτωλή Πελοπόννησος Α.Ε.

Εμείς δεν θα πάρουμε μέρος σε αυτή την εκλογική διαδικασία, για να μην τη νομιμοποιήσουμε. (Αποχώρησαν προσωρινά κάποιοι σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη την ώρα που μιλούσε ο Νίκος Γόντικας)

… Δρούμε σε ένα εχθρικό περιβάλλον με δεδομένο ότι η περιφερειακή αρχή είναι κρίκος του αστικού κράτους. Προβλέπουμε ότι με το νέο Προεδρείο δεν θα έχουμε την αντιμετώπιση που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, αλλά δεν κάνουμε πίσω από αυτά που δικαιούμαστε.»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ: «Καλή θητεία. Είναι η πρώτη μου παρουσία. Να ευχηθώ στο νέο περιφερειάρχη καλή επιτυχία προς όφελος όλων των Πελοποννήσιων, εμείς εδώ όλοι ως κίνητρο να βοηθήσουμε για την ανάπτυξη και για αυτό κατεβήκαμε στις εκλογές. Σ εαυτή τη λογική να βαδίζουμε. Να χαμηλώσουμε τους τόνους και να μπορέσουμε να συγκλίνουμε στο μέτρο του δυνατού. Εμείς θα στηρίξουμε όλες τις υποψηφιότητες.

… Υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με την αλλαγή της νομοθεσίας σε σχέση με την απλή αναλογική και ο νέος νόμος Θεοδωρικάκου, προσπαθώντας να δημιουργήσει κυβερνησιμότητα, εξετράπη, στα όρια της συνταγματικότητας είναι όσα προβλέπει και ως εκ τούτου, κι εμείς είπαμε ότι διαφωνούμε κάθετα με αυτές τις ρυθμίσεις.»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΕΜΠΕΤΖΗΣ: «Εύχομαι το παρόν περιφερειακό συμβούλιο πιστεύω ότι θα εργαστεί αποφασιστικά για το συμφέρον του τόπου κι όλων των Πελοποννησιών».

ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: «Δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία Δημοκρατίας α λα καρτ. Δεν είναι μόνο η ελληνική νομοθεσία, αλλά έχουμε και παράβαση του ευρωπαϊκού χάρτη.»