Η Τρίπολη στη Ρωσία πρέσβειρα του ελληνικού σύγχρονου πολιτισμού!

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014 05:26

Αποστολή του Δήμου Τρίπολης στην Έκθεση του διεθνή Αρκά Γλύπτη Νίκου Φλώρου, στο Κρατικό Μουσείο της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών του συγκροτήματος Hermitage στην Αγία Πετρούπολη, με σκοπό: Tην προβολή του Δήμου Τρίπολης, την οικονομική και τουριστική ενίσχυση του τόπου, τις επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις.Ο Δήμος Τρίπολης θα πραγματοποιήσει, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, την Έκθεση του διεθνή Αρκά γλύπτη, Νίκου Φλώρου, στις 6 Μαρτίου 2014, στο Κρατικό Μουσείο της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών του συγκροτήματος Hermitage στην Αγία Πετρούπολη, στην αίθουσα με τους αυθεντικούς πίνακες του Ραφαήλ.

Η έκθεση αυτή, η οποία είναι αφιερωμένη στην ημέρα της Γυναίκας, βρίσκεται από τον Σεπτέμβρη του 2013 έως σήμερα στην Μόσχα, στο κρατικό μουσείο “Tsaritsyno and Reserve” και σημειώνει εξαιρετική επιτυχία.

Η αποστολή του Δήμου Τρίπολης έχει ως σκοπό τις δυνητικές επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις, την προβολή του Δήμου Τρίπολης, την οικονομική και τουριστική ενίσχυση του τόπου μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αρκαδίας.

Στην αποστολή θα εξεταστεί επίσης και η δυνατότητα συνεργασίας με τις εκκλησιαστικές αρχές της Αγίας Πετρούπολης, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των επισκέψεων σε σημαντικά θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματα της περιοχής μας.

Η προσπάθεια αυτή θα αποτελέσει μία σημαντική γέφυρα μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας και θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης του τουρισμού και των επιχειρηματικών ιδεών στον τόπο μας.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και με τη χρηματοδότηση ελληνικής εταιρείας ζυθοποιίας.

Η εν λόγω έκθεση, στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υποστηριχτεί, καθώς αυτός ο  μουσειακός χώρος, πρώτη φορά στην Αγία Πετρούπολη παραχωρείται σε καλλιτέχνη, πόσο μάλλον σε έναν καλλιτέχνη που κατάγεται απ’ την Τρίπολη. Τούτο σημαίνει πως συμβάλλει στην προβολή της θετικής πλευράς της πατρίδος μας στο εξωτερικό, καθώς αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική τέχνη και αποτελεί πρέσβειρα του ελληνικού πνεύματος στο εξωτερικό.

Στα πλαίσια αυτής της έκθεσης λοιπόν, η οποία στηρίζει και χρηματοδοτεί ο Δήμος Τρίπολης, θα υπάρξει μία αποστολή του Δήμου, μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου του Δήμου, προκειμένου να υπάρξουν συναντήσεις με τους αντίστοιχους φορείς της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Δήμος Τρίπολης λοιπόν, οφείλει να δώσει το παρών στο μεγαλύτερο Μουσείο του κόσμου, στο Κρατικό Μουσείο της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών του συγκροτήματος Hermitage στην Αγία Πετρούπολη, ώστε να αναδειχθούν οι προοπτικές που έχει ο Δήμος σε μια ιδιαίτερα σημαντική αγορά, όπως είναι αυτή της Ρωσίας.

Το πρόσωπο του Δήμου νιώθει ιδιαίτερη τιμή, να βρεθεί δίπλα σε έναν καλλιτέχνη, ο οποίος με το πολύ σοβαρό του έργο κάνει περήφανη τη γενέτειρά του, την Τρίπολη.