Η Τρίπολη τίμησε την ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το τουρκικό Κράτος (vid, ph)

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 15:53

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Αρχικά, τελέστηκε επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλεξάνδρου, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Τρίπολης.Ακολούθησε συγκέντρωση των επισήμων και του λαού της πόλης, στο χώρο του «Μνημείου των Προσφύγων» στην Πλατεία των Προσφύγων της Μικράς Ασίας «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ», όπου έγινε έπαρση της σημαίας, Επιμνημόσυνη Δέηση, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα. Φανή Ζαχαριάδου – Βράτιμου, Φιλόλογο του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Στις εκδηλώσεις παρέστη ο κ. Γιώργος Καραγιάννης (δωρητής του Μνημείου Προσφύγων στην Τρίπολη) με μέλη της οικογένειάς του, ενώ το “παρών” έδωσαν ο Κωνσταντίνος Μπαγινέτας (Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων) ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργία Παναγοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λαγός, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα” και Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλικών Νίκος Τσιαμούλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Κοσκινάς και Χριστίνα Ζαμπαθά, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι.

Φωτογραφίες – βίντεο | Φώτης Αλεξόπουλος