Η Τζένη Δημητρακοπούλου στη ΔΡΤ για αεροδρόμιο, σκουπίδια, μεταλιγνιτική εποχή και… ψηφοδέλτια (video)

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 11:00

Η περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Νέοι Δρόμοι» του Γιώργου Δέδε, Τζένη Δημητρακοπούλου, φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας και σχολίασε μία σειρά θεμάτων.

Η κ. Δημητρακοπούλου μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει με το «νέο» σήμα της Μυθικής Πελοποννήσου, απάντησε στα σενάρια που την θέλουν να πολιτεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέλυσε τις θέσεις της για την μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη, καθώς επίσης και για το αεροδρόμιο Καλαμάτας αλλά και τα σκουπίδια της Πελοποννήσου.Τα κυριότερα όσων δήλωσε η κ. Δημητρακοπούλου στον Δημήτρη Μανιατάκο:

Για το «νέο» σήμα της Μυθικής Πελοποννήσου: «Επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε, είδα τα στοιχεία σαν τίτλους. Μιλάμε για ένα λογότυπο που δεν είχε πάρει την έγκριση από την επιτροπή τουρισμού, αν είχε έρθει προς συζήτηση τότε θα το είχαμε γλιτώσει όλο αυτό. Απορώ πως ο Περιφερειάρχης δεν γνώριζε. Δεν αλλάζεις εύκολα λογότυπο. Το Παρίσι 20 χρόνια έχει το ίδιο».

Για το πρόγραμμα του τουρισμού: «Χρειαζόμαστε στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό και όχι μόνο. Χρειάζεται συγκεκριμένα βήματα. Πρώτα κάνεις διάλογο με τους φορείς, κοιτάς τις ανάγκες, βάζεις το όραμα και το σκοπό και μετά προχωράς στην υλοποίηση του. Μέχρι το Σεπτέμβρη πρέπει να έρθει η αναθεώρηση του προγράμματος του τουρισμού».

Για τις εορτές του 2021: «Έχουμε διαφορετικές απόψεις. Εχω θέσει τους προβληματισμούς μου. Εχουμε ήδη αργήσει μέχρι να φτάσουμε να υλοποιούμε δράσεις. Το πρόβλημα είναι και εδώ πως δεν υπάρχει κάτι ειδικευμένο από την Περιφερειακή αρχή. Ουσιαστικά δεν ξέρουμε τον προϋπολογισμό. Να μας πουν τι οραματίζονται. Γιορτές, πανηγύρια, ντοκιμαντέρ, πρέπει να φέρουν ένα πρόγραμμα, να το δούμε, να το αναλύσουμε. Χρειάζεται ομάδα επιστημόνων, ιστορικοί, γραφίστες, σκηνοθέτες, όλα πρέπει να είναι καταγεγραμμένα. Η προγραμματική θα μπορούσε να είναι αυτός ο «σύμβουλος». Ετσι όπως έχει έρθει το πάμε για να έχουμε την Πελοπόννησος ΑΕ «γενικό κουμανταδόρο» για τις εκδηλώσεις του 2021. Δεν ξέρω αν θα το ψηφίσουμε».

Για όσους λένε πως η παράταξη Δέδε συμπορεύεται με τον Περιφερειάρχη: «Είμαστε μία απόλυτα δημοκρατική παράταξη. Συζητάμε πάρα πολύ, δημοκρατικά και ουσιαστικά. Κάνουμε σοβαρή αντιπολίτευση. Εγώ δεν είμαι ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον, εγώ είμαι με τον Γιώργο Δέδε».

Αν φιλοδοξεί να πολιτευτεί και τα σενάρια ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ: «Να τα βάλουμε τα πράγματα σε σοβαρή συζήτηση. Από την πρώτη μέρα τα ακούω. Στην παρούσα φάση είναι αστεία αυτά. Είμαι στην αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου και μέχρι την τελευταία μέρα θα είμαι εκεί. Δεν με αφορούν οι εκλογές. Θέλω να κλείσω τον κύκλο αυτής της θητείας. Θα τιμήσω όσους με έστειλαν σε αυτήν τη θέση. Είμαι σε μία αυτοδιοικητική παράταξη που τη σέβομαι. Οτιδήποτε πάνω από αυτό μου είναι υπερβολικό αυτή τη στιγμή» σημείωσε και ξεκαθάρισε, πως δεν έχει βλέψεις και δεν την ενδιαφέρει η συμμετοχή της στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ο Δήμος Γορτυνίας, ως επικεφαλής συνδυασμού όταν ρωτήθηκε σχετικά.

 

Για το αεροδρόμιο Καλαμάτας: «Θέλουμε να παραμείνει πολιτικό και να εκσυγχρονιστεί, να αναπτυχθεί. Σε οτιδήποτε άλλο θα αντιδράσουμε».

Για τα σκουπίδια: «Πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης. Αυτό ζητάμε ακόμα. Δεν θα στηρίξουμε κάτι άλλο».

Για την τηλεθέρμανση της Μεγαλόπολης: «Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Η βίαιη απολιγνιτοποίηση είναι υπεύθυνη για αυτό και ότι δεν υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για τα ενεργειακά της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου. Πώς γίνεται να κλείνουν με το έτσι θέλω μονάδες χωρίς σχέδιο για την επόμενη μέρα. Θα πεθάνει η Μεγαλόπολη, ποιος θα κάτσει πάνω από το πτώμα της; Θεωρώ πως πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν έχω όλα τα δεδομένα, θα στηρίξω ότι θέλει ο τόπος. Πρέπει να διεκδικήσουμε την επαναλειτουργία της μονάδας 3 και να δούμε τι σχεδιάζουν για την επόμενη μέρα. Όχι λόγια του αέρα. Πώς θα αποφασίσουμε αν δεν μας δίνουν τα δεδομένα. Η βίαιη απολιγνιτοποιήση πρέπει να ανατραπεί. Παίζουν με χιλιάδες ανθρώπους, εργαζομένους και δεν έχουμε καμία εξέλιξη σε αντισταθμιστικά. Μιλάμε για master plan και δεν υπάρχει το παραμικρό, δεν μας έχουν καλέσει ποτέ. Σαν παράταξη ζητάμε την λειτουργία των μονάδων. Δεν είναι μια ουτοπία αυτό που λέω».