Η Βουλή εξέλεξε την Αικ. Σακελλαροπούλου Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 11:32

Πριν από λίγα λεπτά η Βουλή των Ελλήνων κατά την ειδική κοινοβουλευτική διαδικασία, εξέλεξε την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την πενταετία 2020 – 2025.

Η κα Σακελλαροπούλου είναι η 8η κατά σειρά εκλεγμένη Πρόεδρος της Δημοκρατίας την περίοδο της μεταπολίτευσης (συνολικά όμως η 13η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας) και η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η νέα Πρόεδρος με καταγωγή από την Ξάνθη, θα ορκιστεί σε πανηγυρική συνεδρίαση της ολομέλειας  της Βουλής στις 13 Μαρτίου 2020 κι αμέσως μετά, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο της Ηρώδου του Αττικού και θα αναλάβει τα καθήκοντά της διαδεχόμενη τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Για την ιστορία, στην Βουλή κατά την ειδική συνεδρίαση σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, βρέθηκαν 294 βουλευτές σε σύνολο 300. Την κα Σακελλαροπούλου Ψήφισαν 261 βουλευτές από την Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ δήλωσαν “παρών”  οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25.