Ιδιοκτήτες χώρων δεξιώσεων στην Αρκαδία: Με 100 άτομα και χωρίς μουσική δεν γίνονται γάμοι (vid)

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021 20:44

Σύμφωνα με τον οδικό «χάρτη» εξόδου από το lockdown, που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, από την 1η Ιουνίου θα μπορούν να γίνονται γάμοι και βαπτίσεις, υπό συγκεκριμένα μέτρα, που μεταξύ άλλων αφορούν στα άτομα, στην χρησιμοποίηση εξωτερικού χώρου και στη μη χρήση μουσικής.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου και στην Αρκαδία διαμαρτύρονται για τα μέτρα με τα οποία αποφασίστηκε το άνοιγμα των κοινωνικών εκδηλώσεων μετά το αυστηρό lockdown, αφού θεωρούν πως δεν μπορούν να γίνουν γάμοι με μόνο 100 άτομα, αλλά ούτε και να γίνουν εκδηλώσεις χωρίς μουσική.Οι ενστάσεις αφορούν και στο ωράριο, αφού μέχρι τις 12:30 επιτρέπεται η κυκλοφορία.

Στην Αρκαδία δε υπάρχει και η ιδιαιτερότητα πως κάποιοι χώροι δεξιώσεων δεν διαθέτουν κήπο ή αυλή, οπότε δεν θα μπορούν να κάνουν εκδηλώσεις, όπως γάμοι ή βαφτίσεις, ενώ υπάρχει και το θέμα των χαμηλών θερμοκρασιών.

Μεταξύ αυτών που ζητάνε οι επιχειρηματίες είναι ο αριθμός των ατόμων να καθορίζεται από τα τετραγωνικά του εκάστοτε χώρου όπως αυτά ορίζονται στη νόμιμη άδεια λειτουργίας του. Βέβαια, ανάλογα με τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα, να  επιτραπεί η αναπαραγωγή μουσικής είτε από DJ, είτε ζωντανής μουσικής από ορχήστρες και μουσικά σχήματα στους χώρους τους.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Σκουντριάνος Νίκος, ιδιοκτήτης χώρου δεξιώσεων στην Τρίπολη.