Υφ. Ανάπτυξης Γ.Τσακίρης από τα Κάτω Δολιανά: “Περιμένουμε μικρά αλλά πολλά έργα” (vid,ph)

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 17:03

Αυτοψία στο έργο της Παράκαμψης Δολιανών

“Θέλουμε όχι μεγάλα αλλά μικρά έργα και πολλά που δίνουν ανάπτυξη στις περιοχές” , ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης από τα Κάτω Δολιανά, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο της Παρακάμψης Δολιανών.Ο κ. Τσακίρης βρέθηκε στην Αρκαδία, στο πλαίσιο σύσκεψης για τα έργα ΕΣΠΑ, στην Τρίπολη και επισκέφτηκε τα Κάτω Δολιανά, όπου υλοποιείται μέσω του ΕΣΠΑ το έργο της Παράκαμψης. Ένα έργο που εντάσσεται στο γενικότερο έργο του δρόμου Τρίπολης-Άστρους και αναμένεται όταν ολοκληρωθεί στο σύνολό του ( και το έργο στην Τεγέα) θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της παραλιακής Κυνουρίας.

Ο κ. Τσακίρης τόνισε πως το πρόβλημα με το ΕΣΠΑ είναι η απορροφητικότητα, αφού πολλές φορές προκύπτουν διάφορα ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν πάντα με τον ανθρώπινο παράγοντα.

Επίσης ανέφερε πως το επόμενο ΕΣΠΑ δεν έχει κονδύλια για οδικό δίκτυο αλλά για άλλους τομείς αλλά υπάρχουν διάφορα προγράμματα με τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν οδικά έργα.

Να αναφέρουμε πως στην περιοδεία του κ. Τσακίρη μαζί του ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρης Σκάλκος, ενώ στο έργο βρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης και ο Πρόεδρος της ΤΚ Δολιανών Δημήτρης Μεγκλής καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες

Ακολούθησε σύσκεψη στην Τρίπολη η οποία ήταν κλειστή για τα ΜΜΕ.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Τσακίρη στα Κάτω Δολιανά και βίντεο με ένα μικρό απόσπασμα από τη συζήτηση με τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα.