Ικανοποίηση στην Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο (ph,vid)

Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013 05:41

Μείωση κατά 34% των πυρκαγιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και κατά 79% στις καμμένες εκτάσεις

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της αντιπυρικής περιόδου που έληξε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, εξέφρασε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος, Κωνσταντίνος Γιόβας.Κι αυτό, γιατί οι αγροτοδασικές φωτιές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το 2013, σε σχέση με το 2012, σημείωσαν μείωση που φθάνει στο 34% περίπου, ενώ οι καμένες εκτάσεις μειώθηκαν κατά 79%, τουτέστιν 57 χιλιάδες λιγότερα καμμένα στρέμματα τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Αριθμητικά στοιχεία που δηλώνουν την προσπάθεια που έγινε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην προσπάθεια πρόληψης και κατάσβεσης των πυρκαγιών και για το λόγο αυτό ο κ. Γιόβας μίλησε για καλύτερο συντονισμό και άμεση επέμβαση που είχε θετικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, ο διοικητής των ΠΥ Πελοποννήσου είχε ευχαριστίες για όλους, αφού όπως είπε, το αποτέλεσμα ήταν συλλογικό, ενώ είχε προηγηθεί ένας καλός σχεδιασμός τόσο στο Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και σε τοπικό επίπεδο Περιφέρειας και Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ εξήρε ιδιαίτερα και την συμβολή των εθελοντών πυροσβεστών.
Χαρακτηριστικό πάντως είναι το γεγονός ότι στην Αρκαδία είχαμε 531 πυρκαγιές λιγότερες το 2013 σε σχέση με το 2012.
Ο κ. Γιόβας, κλείνοντας τη συνέντευξή του, ζήτησε από τους πολίτες να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί και αυτήν την περίοδο, που επιτρέπεται πλέον το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας για να μην υπάρξουν φωτιές.

Δείτε πίνακες με στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ

 

Ε.Τ