Εικονική βασιλόπιτα | Πως ξεκίνησε η ιδέα που προσέλκυσε πάνω από… 96.000 άτομα! (vid)

Για την διαδικτυακή πλατφόρμα του ΓΑΒ LAB για την κοπή εικονικής βασιλόπιτας μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο Manolis Wallace, διευθυντής του εργαστηρίου γνώσης και αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η πρώτη μας ερώτηση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη, από το πως ξεκίνησε η ιδέα της δημιουργίας μιας…εικονικής βασιλόπιτας με τον κ.Wallace να μας λέει, πως όλο αυτό ξεκίνησε ως… ένα παιχνίδι! “Θα μπορούσα να σας πω μια πολύ ωραία ιστορία, αλλά δεν θα ήταν αλήθεια. Η αρχή είναι πολύ απλή. Είναι ένα παιχνίδι. Όπως άλλα παιδιά έτσι και εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι, θέλουμε να παίζουμε. Όσοι διδάσκουμε στο πανεπιστήμιο πληροφορική, αυτό αγαπάμε και θέλοντας να ξεσκάσουμε, καθίσαμε κάτω και για πλάκα σχεδιάσουμε κάτι τέτοιο. Όταν είδαμε πως προχωρά, είπαμε πως ίσως να είναι χρήσιμο για κάποιους και το προσφέραμε δωρεάν”, μας ανέφερε, με την συμμετοχή να ξεπερνά κάθε προσδοκία, μιας που μέχρι στιγμής έχουν κοπεί 7784 εικονικές πίτες και 96159 άτομα συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις από την ασφάλεια του σπιτιού τους.



Η εικονική βασιλόπιτα, μπορεί να είναι μια ιδέα που “γεννήθηκε” λόγω των συνθηκών και των νέων δεδομένων, που έχει φέρει στην ζωή μας η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κανονικές, μιας που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν σελίδα που έχει δημιουργηθεί (ΕΔΩ), να φτιάξουν – διακοσμήσουν την δική τους βασιλόπιτα- όπως εκείνοι θέλουν -να την κόψουν, να μοιράσουν τα κομμάτια στους “καλεσμένους” τους και να βρεθεί και ο τυχερός ή η τυχερή που έχει κερδίσει το φλουρί!

Και φυσικά μπήκαμε και εμείς στον πειρασμό και δημιουργήσαμε την δική μας…εικονική βασιλόπιτα! Ιδού το αποτέλεσμα! 

Με τον κ.Wallace μιλήσαμε ακόμα για το έργο του ΓΑΒ LAB και το πόσο σημαντικό είναι να βρίσκουν οι φοιτητές τον κατάλληλο χώρο και χρόνο, για να εξελίξουν τις ιδέες τους και να καινοτομήσουν. “Είμαι πολύ περήφανος για τα παιδιά, που έχουμε συνεργαστεί κατά καιρούς και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε, γιατί σχεδόν όλοι λένε, πως δεν θέλουν να κάνουν μια απλή εργασία, για να πάρουν το πτυχίο, αλλά θέλουν να κάνουν πράγματα που είναι πολύ πιο πιεστικά για τους ίδιους, για να πιάσουν τόπο. Έγιναν εργασίες όπως, το πως μπορεί να είναι κάποιος σίγουρος, πως φοράει σωστά την μάσκα του, το πως μπορεί κάποιος να κάνει ένα εμβόλιο σε παιδιά ,χωρίς να φοβούνται και να κλαίνε, κάποιοι ανέλαβαν να οργανώσουν ενα τουρνουά για ηλεκτρονικά παιχνίδια για να μην χάσουν τις παρέες τους τα παιδιά εν μέσω covid, άλλοι ανέλαβαν να οπτικοποιούν τα δεδομένα της πανδημίας και πολλές ακόμα εργασίες”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε: “Είναι στο DNA του εργαστηρίου το να προσφέρει στην κοινωνία – αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος του πανεπιστημίου – και πριν από έναν μήνα καταφέραμε μάλιστα να ιδρύσουμε την πρώτη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ανήκει στο εργαστήριο. Σκοπός της είναι να κληρονομήσει όλο το κοινωνικό έργο του εργαστηρίου και να το επεκτείνει”

“Τα όνειρα μας είναι τεράστια…”, η φράση που χρησιμοποίησε κλείνοντας ο κ.Μanolis Wallace, γεμίζοντας μας με προσμονή για όλα αυτά, που θα δούμε μελλοντικά από το εργαστήριο.

Προηγούμενο άρθροΑρνητικά όλα τα τεστ κορωνοϊού εν’ όψει του ματς με ΑΕΛ
Επόμενο άρθροΣυνεδρίασε το Δ.Σ. της “Πελοπόννησος Α.Ε.”