Οικονομική Επιτροπή | Ακύρωση διαγωνισμού για τον φωτισμό του οδικού δικτύου της Περιφ.Πελ/σου με αιχμές και υπόνοιες (vid)

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 19:24

Λαμπρόπουλος: Με την ακύρωση προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον

Μέλη παράταξης Τατούλη: Η βεβιασμένη ακύρωση του διαγωνισμού αφήνει υπόνοιες για “φωτογραφικό” διαγωνισμό στην συνέχειαΜε τις ψήφους της πλειοψηφίας ματαιώθηκε από την Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου,  διαγωνισμός ύψους 9 εκ ευρώ, χωρίς ΦΠΑ .

 

Ο διαγωνισμός αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η ακύρωσή του έγινε λίγες μόλις μέρες πριν ολοκληρωθεί (ο διαγωνισμός έληγε στις 29 Νοεμβρίου).

 

Η Περιφερειακή Αρχή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, θεωρεί πως ο διαγωνισμός όπως είχε γίνει δεν διασφάλιζε το δημόσιο συμφέρον και για το λόγο αυτό εισηγήθηκε την ακύρωσή του.

 

Από τη δική της πλευρά η μειοψηφία και κυρίως η παράταξη του τέως Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, μέσω των Περιφερειακών Συμβούλων που μετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή , της κας. Νικολάκου, του κ. Γιαννακούρα και του κ. Ρουμελιώτη έκαναν λόγο για Βεβιασμένη ματαίωση χωρίς νομική επάρκεια, χωρίς τεχνική γνωμοδότηση με μοναδικό στόχο ο νέος διαγωνισμός να εμπεριέχει νέα τεχνολογία, ώστε να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες εταιρείες.

 

Μάλιστα ζητήθηκε να αναβληθεί για λίγες μέρες η απόφαση, ώστε να κληθεί ο τεχνικός σύμβουλος να δώσει διευκρινίσεις για τον διαγωνισμό και την τεχνολογία. Κάτι βέβαια που δεν έγινε αποδεκτό, αν και όπως ειπώθηκε θα σταλεί επιστολή από την Οικονομική Επιτροπή να απαντήσει ο τεχνικός σύμβουλος εγγράφως για το θέμα.

 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε διαφωνία για το αν ή όχι υπάρχει τεχνικός σύμβουλος , μάλιστα ο κ. Γόντικας δήλωσε άγνοια για το αν είχε οριστεί ή όχι από την προηγούμενη Οικονομική Επιτροπή τέτοιος σύμβουλος, ενώ τονίστηκε πως δεν γίνεται να ακυρώνεται διαγωνισμός γιατί το ζητούν εταιρείες.

 

 

Οι υψηλοί τόνοι στη συζήτηση είχαν αποτέλεσμα να σηκωθεί από τη θέση του ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας και να δηλώσει πως δεν αντέχει να παρακολουθεί τέτοιες συνεδριάσεις.

 

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα από την συζήτηση.