Οικονομική Επιτροπή Περιφ. Πελ/σου | Ανακάλεσε δικηγόρους για υπόθεση του Π. Τατούλη με τον Περ. Μαντά (vid)

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 19:49

Η υπόθεση εκδικάζεται στις 31 Οκτωβρίου στην Τρίπολη

Δύο διαφορετικές εισηγήσεις από την ίδια υπηρεσίαΣτην ανάκληση δύο δικηγόρων για υπόθεση που αφορά τον τέως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου-επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΠΣ Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη προχώρησε στην συνεδρίαση της, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η υπόθεση αφορά σε μήνυση του πρώην Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου Περικλή Μαντά εναντίον του Περιφερειάρχη και η εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας που ήρθε στη συνεδρίαση ζητούσε την ανάκληση του ορισμού των δύο δικηγόρων.

Η ίδια υπηρεσία σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση είχε εισηγηθεί διαφορετικά πριν λίγους μήνες.

Η κα.Νικολάκου από πλευράς της μείζονος μειοψηφίας τόνισε πως αίρεται ένα κεκτημένο των αιρετών για το οποίο έγινε μεγάλος αγώνας και επεσήμανε πως η διαμάχη μεταξύ του κ. Τατούλη και του κ.Μαντά δεν αφορά σε προσωπική υπόθεση, αλλά σε υπόθεση που προέκυψε κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Σημείωσε επίσης πως η διαμάχη έλαβε χώρα σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη συζήτηση συγκεκριμένου θέματος και όχι εκτός αυτού.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος ανέφερε πως όποια διαφωνία υπάρχει στους αιρετούς μπορεί να καλύπτεται κάτω από την ομπρέλα των καθηκόντων τους.

Τελικά η ανάκληση των δικηγόρων αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία.

Η κα.Νικολάκου επεσήμανε με την ολοκλήρωση της συζήτησης πως έχει την ενημέρωση ότι οι δύο δικηγόροι του κ. Τατούλη έχουν επιστολή από τον Περιφερειάρχη Π.Νίκα για την ανάκληση του ορισμού τους, πριν λάβει την αντίστοιχη απόφαση η Οικονομική Επιτροπή και δήλωσε πως αυτό, αν ισχύει, θα σημάνει την ακύρωση και την υποβάθμιση του θεσμικού οργάνου της Οικονομικής Επιτροπής.

Δείτε τη συζήτηση του θέματος στο βίντεο.