Οικονομική Επιτροπή Περιφ. Πελ/σου: Διαφωνίες και αντιδράσεις γύρω από τον τουρισμό (vid)

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021 19:46

Νικολάκου: Ο μεγάλος ασθενής στην Περιφέρεια είναι ο τουρισμός

Λαμπρόπουλος: Δεν μπορεί να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης ο τουρισμός ούτε να δεχόμαστε να είναι στο 2,5%Αντιδράσεις και διαφωνίες για θέμα που αφορούσε στον τουρισμό υπήρξαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Τα περισσότερα θέματα της συνεδρίασης ψηφίστηκαν και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας και κυρίως την μείζονα μειοψηφία, ενώ εκεί που υπήρξε διαφωνία ήταν η απόφαση για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Αναπτυξιακή της Μεσσηνίας -ποσού 400 χιλιάδων ευρώ- σχετικά με τον τουρισμό.

Από πλευράς της παράταξης Τατούλη η κα.Νικολάκου αντέδρασε, λέγοντας πως ο τουρισμός είναι ο μεγάλος ασθενής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και σημείωσε πως έκλεισε ο κ.Νίκας την “Πελοπόννησος ΑΕ” που είχε τεχνογνωσία και κάνει προγραμματικές με κάτι που είχαν προβλέψει, την Αναπτυξιακή της Μεσσηνίας. Η κα Νικολάκου, πρώην Αντιπεριφερειάρχης, αναφέρθηκε και στη νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας σχετικά με τον τουρισμό και επεσήμανε πως υπάρχουν πολλά λάθη και πολλά κενά σε αυτή, τα οποία οφείλουν αυτοί που την δημιούργησαν να τα διορθώσουν.

Επίσης τόνισε πως δεν γίνεται να μην μπαίνει ένας εκπρόσωπος της παράταξής τους ως μέλος στην επιτροπή παρακολούθησης της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστος Λαμπρόπουλος επεσήμανε πως δεν μπορεί ο τουρισμός να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης και ούτε μπορεί κάποιος να αποδεχθεί και να είναι ικανοποιημένος με το 2,5% που κατέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον τομέα αυτό.

Επίσης ανέφερε πως ήδη το 2020 υπήρξαν αποτελέσματα από την πολιτική τους και ο τουρισμός, παρά την πανδημία, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πήγε πολύ καλά και το ίδιο, όπως είπε, θα συμβεί και φέτος.

Ακόμα σχολιάζοντας τα περί μελών στην επιτροπή παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για τον τουρισμό σημείωσε πως δεν γίνεται από τη μία να μην συναινούν στην υλοποίηση της εν λόγω προγραμματικής και από την άλλη να θέλουν να μπουν ως μέλη.

Δείτε αναλυτικά στα βίντεο τα όσα ειπώθηκαν τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση, από την κα.Νικολάκου Ντίνα και από τον κ. Λαμπρόπουλο Χρήστο.