Οικονομική Επιτροπή Περιφ.Πελ/σου | Έργα για την Αρκαδία και ΚΑΣΤΑΤ (vid)

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 15:15

Η έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας για ανάδειξη οριστικού μειοδότη για το έργο της ανάπλασης του κόμβου και ηλεκτροφωτισμού της κεντρικής οδού ΔΕ Τυρού στην επ.οδό Άστρους –Λεωνιδίου, προϋπολογισμού 390 χιλ. ευρώ με ΦΠΑ καθώς και για το έργο της κατασκευής τοίχου αντιστήριξης στον επαρχιακό δρόμο Πλατάνα-Στόλος, ύψους 24 χιλ ευρώ με ΦΠΑ συζητήθηκαν στην Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνεδρίαση της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου, που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.

Επίσης, εγκρίθηκε η παράταση της προθεσμίας του έργου για τη συντήρηση του δρόμου Βρυσούλες-Περιβόλια, εγκρίθηκε ακόμα η διενέργεια διαγωνισμού για τον καθαρισμό από σκουπίδια στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας καθώς και η διενέργεια διαγωνισμού για εργασίες διαγράμμισης και επαναδιαγράμμισης τμημάτων του οδικού δικτύου της ΠΕ Αρκαδίας. Ο διαγωνισμός είναι ύψους 150 χιλιάδων ευρώ.Τέλος εγκρίθηκε το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών Προσωρινού Αναδόχου και Κατακύρωση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας του έργου με συστημικό αριθμό 83259: «Έργα προστασίας λιμένα Πλάκας Λεωνιδίου, Δήμου Νότιας Κυνουρίας» προϋπολογισμού: 4.500.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α.) με χρηματοδότηση από το ΠΔΕ.

Όλα τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής, αν και από πλευράς παράταξης Τατούλη, τόσο η κα. Νικολάκου, όσο και ο κ.Γιαννακούρας ανέφεραν πως τα έργα που εγκρίθηκαν αποτελούν έργα της προηγούμενης περιφερειακής αρχής και αυτό θα πρέπει να τονίζεται, γιατί κατηγορούνται πως δεν υλοποίησαν έργο, ενώ αυτό δεν συμβαίνει και τα θέματα που ψηφίζονται δείχνουν το αντίθετο.

Η κα. Νικολάκου με αφορμή ανάθεση έργου στην ΚΑΣΤΑΤ και συγκεκριμένα του έργου στην ΔΕ Τυρού τόνισε πως δεν γίνεται να υπάρχουν μομφές εναντίον της εταιρείας, κυρίως από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον επικεφαλής της Νίκο Γόντικα, ότι δεν έχει η εταιρεία φορολογική ενημερότητα, όταν οι υπηρεσίες εισηγούνται το αντίθετο και η εταιρεία λαμβάνει μέρος κανονικά σε διαγωνισμούς και αναλαμβάνει έργα, με το υπόλοιπο ανεκτέλεστων έργων να μην υπερβαίνει το όριο του νόμου.

Να αναφέρουμε πως στο σύνολό της η συνεδρίαση δεν είχε ένταση και τα περισσότερα θέματα και για τις άλλες περιφερειακές ενότητες εγκρίθηκαν ομόφωνα με εξαίρεση την έγκριση για ορισμό μελών για την συγκρότηση τριμελούς επιτροπής για την παραλαβή και παρακολούθηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε αέρα και γη από την πυρκαγιά που προκλήθηκε πριν λίγο διάστημα σε ΚΔΑΥ της Κορινθίας.

Οι ενστάσεις της παράταξης του κ.Τατούλη αφορούσαν στην πληρωμή της μελέτης, η οποία ζητήθηκε να πληρωθεί από τον ιδιώτη. Τελικά το θέμα ψηφίστηκε με τρία λευκά της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, αφού κρίθηκε απαραίτητο να γίνει η μελέτη και να πληρωθεί ο Δημόκριτος με χρήματα της περιφέρειας, ενώ τονίστηκε από τον κ.Λαμπρόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και άλλα μέλη της περιφερειακής αρχής πως θα εξεταστεί το θέμα αν πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο ή όχι στον ιδιώτη.

Δείτε στο βίντεο τα θέματα που συζητήθηκαν και αφορούσαν στην Αρκαδία.