Οικονομική Επιτροπή Περιφ. Πελ/σου | Καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό για έργο οδοφωτισμού (vids)

Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 16:51

Χρήστος Λαμπρόπουλος: Η επανάληψη της δημοπράτησης οφείλεται στην συμπερίληψη των παρατηρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών

Αντιδράσεις για το έργο του οδοφωτισμού του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Πελοποννήσου το οποίο δημοπρατείται από την Περιφερειακή αρχή για 4η φορά, η τρίτη ήταν πριν ένα μήνα, υπήρξαν από την μείζονα μειοψηφία στην διάρκεια της 17ης τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.Συγκεκριμένα από πλευράς της παράταξης της “Νέας Πελοποννήσου”, όπως ανέφερε η πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, σε δηλώσεις της, στο εν λόγω έργο υπάρχει παρέμβαση του Περιφερειάρχη και γίνεται φωτογραφικός διαγωνισμός και δεν τηρείται η διαδικασία του θεμιτού ανταγωνισμού. Μάλιστα η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε και σε δημοσιεύματα ιστοσελίδων που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση και κάνουν λόγο για “led που καίνε τον Περιφερειάρχη”.

Από τη δική του πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Χρήστος Λαμπρόπουλος ανέφερε πως η επανάληψη της δημοπράτησης του έργου, έχει να κάνει με την αναγκαιότητα προσθήκης των παρατηρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών (ως τεχνικού συμβούλου), οι οποίες δεν είχαν συμπεριληφθεί στην προηγούμενη διαδικασία.

Εντάσεις υπήρξαν και για άλλα θέματα, όπως τα Κέντρα Κοινότητας, η έγκριση επιπλέον ποσού για τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τα οποία, όπως ανέφερε η κα. Νικολάκου δεν γνωρίζουν πού θα διατεθούν αυτά τα χρήματα.

Τέλος τονίστηκε και η καθυστέρηση που υπάρχει στην έναρξη υλοποίησης του προγράμματος κωνωποκτονίας, για την Αρκαδία στην περιοχή της Κυνουρίας.

Ο κ. Λαμπρόπουλος σχολιάζοντας τις αποφάσεις που ελήφθησαν σημείωσε πως “στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις υποδομές της Περιφέρειας μας στο σύνολό τους εν όψει μάλιστα και της καλοκαιρινής περιόδου”.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της κας.Νικολάκου και του κ. Λαμπρόπουλου.