Οικονομική Επιτροπή Περιφ.Πελ/σου |”Ναι” στις απαλλοτριώσεις για τα σκουπίδια. Απείχαν τα μέλη της μειοψηφίας (vid)

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019 16:55

Με τις ψήφους των μελών της πλειοψηφίας (έξι μέλη), αφού τα μέλη των παρατάξεων Τατούλη, Δέδε και Μπουντρούκα που συμμετέχουν στην επιτροπή, απείχαν της ψηφοφορίας, πέρασαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι απαλλοτριώσεις που αφορούν στις περιοχές Παλαιόχουνη στην Αρκαδία και Σκάλα στη Λακωνία για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη μέθοδο της ΣΔΙΤ.

Στη συνεδρίαση, που κράτησε περίπου 3,5 ώρες παρευρέθηκαν Δήμαρχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων που διαμαρτύρονται για τη χωροθέτηση τόσο στην Παλαιόχουνη, όσο και στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας και στη Σκάλα Λακωνίας.Αρκετοί πήραν το λόγο για να εκφράσουν είτε την στήριξή τους στο έργο και να ζητήσουν να λυθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων, που ταλαιπωρεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ υπήρξαν και οι εκπρόσωποι των κατοίκων που διαμαρτυρήθηκαν για την χωροθέτηση, έχοντας μάλιστα και το αντίστοιχο πανό.

Τελικά, και αφού στη συνεδρίαση βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ζήτησε συναίνεση και ανέφερε πως κανείς δεν θέλει να οικειοποιηθεί την μέχρι τώρα προσπάθεια που έχει καταβληθεί για το εν λόγω έργο, ζήτηση να εγκριθούν οι απαλλοτριώσεις .

Από την πλευρά Γόντικα και Πετράκου εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση στο έργο, ενώ ο κ. Πετράκος, όπως και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Γ.Δέδε και του Γ.Μπουντρούκα ζήτησαν να έρθει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Από πλευράς της η παράταξη Τατούλη, μέσω των μελών της Νικολάκου, Ρουμελιώτη και Τζανετέα, ανέφερε πως οι απαλλοτριώσεις πρέπει να έρθουν στο Περιφερεικό Συμβούλιο, ενώ σημείωσαν πως η απόφαση της οικονομικής επιτροπής θα προσβληθεί νομικά, αφού έχει θέματα νομικής φύσεως, ενώ έκαναν λόγο για πλήρη απαξίωση του οργάνου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από τη συνεδρίαση καθώς και τις δηλώσεις του κ. Λαμπρόπουλου (προέδρου της Οικονομικής) και της κας. Νικολάκου που έγιναν μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Freitag, 6. Dezember 2019

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Freitag, 6. Dezember 2019