Εικοσιτρία προσφυγόπουλα από την Ουκρανία στα σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου (vid)

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022 18:01

Εικοσιτρία παιδιά από την Ουκρανία φοιτούν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία σε σχολεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εξ αυτών, όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρης Οικονομόπουλος, δύο φοιτούν σε σχολεία της Αρκαδίας. Ένα σε Γυμνάσιο και ένα σε Δημοτικό.Τα περισσότερα παιδιά που έχουν έρθει στην περιοχή μας φιλοξενούνται σε συγγενικά-φιλικά σπίτια και υπάρχει οδηγία κάθε παιδί που έρχεται από την εμπόλεμη ζώνη να φοιτά αμέσως σε σχολική τάξη με συνοπτικές διαδικασίες, ώστε να μπορεί να ζήσει την παιδική του ηλικία και να βρίσκεται μαζί με άλλα παιδιά.

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονομόπουλος λίγα είναι τα παιδιά που γνωρίζουν ελληνικά, αυτά κυρίως που προέρχονται από την Μαριούπολη, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τα παιδιά να νιώσουν διαφορετικά, όταν βρίσκονται μαζί με άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου σημείωσε πως ο αριθμός των παιδιών καθημερινά αλλάζει, αφού έρχονται διαρκώς νέοι πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Τέλος μίλησε και για τον κορωνοϊό, τονίζοντας πως δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στα σχολεία, ενώ και οι εκπαιδευτικοί που νοσούν καλύπτονται με τους εκπαιδευτικούς που έχουν προσληφθεί με συμβάσεις για την περίοδο του κορωνοϊού.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Οικονομόπουλου στο βίντεο.