Ηλίας Κούρος στη ΔΡΤ 91,5: “Πιστεύω στις δυνατότητες του Κώστα Τζιούμη – Τα πάει πολύ καλά” (ήχος)

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 11:09

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “Επί της ουσίας” μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης Ηλίας Κούρος.

Αρχικά ο κ.Κούρος αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό, ενώ μεταξύ άλλων έδωσε και συγχαρητήρια στον κ.Τσαγκαρέλη για την πορεία του κατά την διετή θητεία του. Ακόμα αναφέρθηκε στην πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, λέγοντας πως, δεν είναι εύκολο το έργο που έχει να επιτελέσει. “Πιστεύω πως στην δεύτερη θητεία της η πρόεδρος θα γίνει καλύτερα. Είχε μια απειρία αλλά θα την κρίνουμε αργότερα. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να κάνει τα πάντα. Ας ελπίσουμε να κρίνουμε την δεύτερη θητεία της προέδρου στο τέλος της θετικά”, ανέφερε.Στην συνέχεια δήλωσε, πως ο ίδιος έχει μάθει να απολογείται όταν πρέπει, καθώς τα λάθη πρέπει να συζητούνται και να διορθώνονται.

Αμέσως μετά μίλησε για την Αλέα, τις μαύρες σημαίες, αλλά και την συζήτηση που έγινε με τους γονείς για την λειτουργία του παιδικού σταθμού. “Το λάθος μου είναι πως δεν κάλεσα νωρίτερα τους γονείς. Οι τοπικοί πρόεδροι δεν έπρεπε όμως να έρθουν πριν κάνουν οτιδήποτε στο γραφείο μου, για να ενημερωθούν; Αν έρχονταν οι τοπικοί και μιλούσαμε θα προστάτευαν και εμένα”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ.Κούρος μίλησε επίσης για το κοιμητήριο της Αγίας Τριάδας, για την αξιοποίηση των κτιρίων που βρίσκονται στον χώρο και “σαπίζουν τόσα χρόνια” – όπως τόνισε. “Αυτά τα κτίρια θα βγουν σε ΣΔΙΤ. Θα βγουν σε δημοπρασία, γιατί πρέπει να αξιοποιηθούν. Γίνεται μια μελέτη από τις υπηρεσίες του Δήμου, που ούτε εγώ την ξέρω, γιατί εμένα αυτό που με ενδιαφέρει, είναι να αξιοποιηθούν τα κτίρια. Ακόμα μίλησε για την καταγραφή των τάφων, για την τοποθέτηση πινακίδων, αλλά και για την καθαριότητα στο κοιμητήριο, δίνοντας μάλιστα συγχαρητήρια για το κομμάτι αυτό στα συνεργεία του Δήμου. “Πρέπει να φτιάξουμε ένα πρότυπο κοιμητήριο. Θα γίνει προσπάθεια. Αν δεν προσπαθείς, δεν κάνεις τίποτα!”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στο ΔΑΚ. Για το κολυμβητήριο τόνισε πως προχωρούν οι γεωτρήσεις, ενώ ανέφερε, πως υπολογίζει ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες – λόγω και της μη ύπαρξης στατικής μελέτης που σημαίνει πως θα χρειαστεί επιπλέον έργο – σε 18 μήνες. Για την σύμβαση για τον στίβο είπε, πως οι  εργασίες για το ταρτάν θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ οι υπόλοιπες θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. “Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του ΝΠΔΔ που στηρίζουν το Νομικό Πρόσωπο. Σήμερα το ΝΠΔΔ δεν χρωστάει πουθενά!”, τόνισε.

“Με τον Κώστα Τζιούμη είμαστε αδέλφια. Εγώ και την πρώτη φορά θέλησα, να πάω στο ΝΠΔΔ και τώρα πάλι εγώ είπα να μείνω εκεί. Μου είπε ο Δήμαρχος έλα στον Δήμο για Αντιδημαρχία, αλλά εγώ ήθελα να μείνω στο ΝΠΔΔ” δήλωσε κλείνοντας, ενώ μιλώντας για τον Δήμαρχο, έκανε λόγο για μια επιτυχημένη πορεία.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: