Είμαστε οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, τόνισε ο υπουργός Π. Σκουρλέτης (vids, ph)

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 01:16

«Είμαστε οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας» υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Πάνος Σκουρλέτης, για τα μέλη της κυβέρνησης μιλώντας απόψε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ και μας έλαχε η μοίρα είπε, να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας.

Τόνισε πως αν δεν είχε υπήρχε το δημοψήφισμα με το 62%, θα είχε επιβληθεί ένα πιο σκληρό σχέδιο, αλλά η δύναμη του δημοψηφίσματος έδωσε το δικαίωμα στο Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευτεί.Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «αποτελεί δικαίωση για την κυβέρνηση» το άνοιγμα της ΕΡΤ και η αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Σημείωσε πως το μαύρο στην ΕΡΤ έγινε, «γιατί ο νους τους ήτανε να ενισχύσουν αυτούς που παράνομα, λειτουργούσαν τηλεοπτικούς σταθμούς με μια σχέση δούνε και λαβείν, που αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της διαπλοκής».

Υπογράμμισε πως ο απολογισμός της κυβερνητικής πολιτικής είναι θετικός στον τομέα της ενέργειας, γιατί ανατράπηκε ο νόμος που είχε ψηφιστεί για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και προέβλεπε πώληση του 65%, ακυρώθηκε ο νόμος για την μικρή ΔΕΗ, ενώ δίνουμε τόνισε, λυσσαλέα μάχη να μην πουληθεί το 17% της ΔΕΗ, που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και συμπλήρωσε πως λόγω των συμφωνιών που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η χώρα παίζει γεωστρατηγικό ρόλο στον τομέα της ενέργειας.

Μίλησε για τον αγώνα που έχει κάνει η κυβέρνηση κερδίζοντας την μάχη και οριοθετήθηκε το χρέος και τόνισε επεσήμανε πως αν συνεχιστεί η λιτότητα δεν υπάρχει μέλλον και προοπτική για την Ευρώπη.

Ο υπουργός Ενέργειας επισκέφθηκε τον ΑΗΣ Μεγαλόπολης όπου συνομίλησε για ώρες με τους εργαζόμενους, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης και το απόγευμα πήγε στο Μπέρμπερη και κουβέντιασε με τους με κατοίκους, που αντιτίθενται στην λειτουργία μονάδας βιοαερίου λέγοντάς τους, πως αφουγκράζεται την αγωνία τους και είναι μαζί τους σε ότι περνά από το χέρι του.

2016-09-15-20-25-11  2016-09-15-20-38-16

2016-09-15-20-33-28