Ημερίδα επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 09:16

Η Επιτροπή Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Prince’sTrust International, το Corallia, την ActionFinanceInitiative και το Διεθνές Δίκτυο «Αρκαδία» οργανώνουν ημερίδα με θέμα  «Επιχειρηματικότητα και αποφάσεις χρηματοδότησης», η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 και ώρα 17:00-19:30 στην αίθουσα Ι4 του κάτω κτηρίου της Σχολής Οικονομίας Διοίκησης και Πληροφορικής. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Μετά από 35 χρόνια επιτυχημένων αποτελεσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου περισσότεροι από 80.000 νέοι υποστηρίχθηκαν για την εκκίνηση της δικής τους επιχείρησης, το Prince’sTrustInternationalEnterpriseProgramme έρχεται στην Ελλάδα. Με κατάρτιση, συμβουλευτική καθοδήγηση και χρηματοδότηση, το EnterpriseProgramme θα είναι κοντά στους νέους που θέλουν να επιχειρήσουν στην Ελλάδα σε κάθε τους βήμα.Το EnterpriseProgramme στην Ελλάδα υλοποιείται από το Corallia, Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά και την ActionFinanceInitiative με την υποστήριξη του Prince’sTrustInternational. Το Πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη νέων ώστε να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση και να γίνουν «αφεντικά του εαυτού τους» (beyourownboss).

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια θα παρακολουθήσουν αρχικά μια δωρεάν Ενημερωτική Συνάντηση (InformationSession) για να ενημερωθούν για το τι περιλαμβάνει το Πρόγραμμα και πώς μπορούν να λάβουν υποστήριξη. Στη συνέχεια, ακολουθεί ένας δωρεάν τετραήμερος Κύκλος Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας (ExploreEnterpriseCourse), ο οποίος θα προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την πρακτική πλευρά της δημιουργίας μιας επιχείρησης και θα τους επιτρέψει να αποφασίσουν εάν η αυτό-απασχόληση και η επιχειρηματικότητα είναι κατάλληλη για εκείνους. Μετά τον κύκλο μαθημάτων, οι νέοι θα λάβουν εξατομικευμένη Συμβουλευτική Καθοδήγηση από έναν μέντορα έως και έναν χρόνο, ώστε να αναπτύξουν, να σχεδιάσουν και να δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα σε πραγματικές συνθήκες και να καταρτίσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Οι συμμετέχοντες που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρηση τους μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων (BusinessLaunchGroup), η οποία έχει ως αποστολή να διασφαλίσει ότι τα επιχειρηματικά σχέδια είναι βιώσιμα. Τελικά, όσοι συμμετέχοντες φτάσουν σε αυτό το στάδιο έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν δάνειο εκκίνησης ύψους έως 12.500 ευρώ από την AFI και να λάβουν επιπρόσθετη Επιχειρηματική Καθοδήγηση.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Prince’sTrust διαπίστωσε ότι το 20% των νέων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα το 2017 ίδρυσαν επιχείρηση και το 85% των νέων πέτυχαν θετικά αποτελέσματα (ξεκίνησαν μια επιχείρηση ή μπήκαν στην αγορά εργασίας, σε κάποιο πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης ή σε κάποια εθελοντική δράση). Επιπρόσθετα, το 76% των επιχειρήσεων που υποστηρίχθηκαν από το Prince’sTrust εξακολουθούν να λειτουργούν έπειτα από 2 χρόνια και το 73% έπειτα από 3 χρόνια. Το Enterprise Programme στην Ελλάδα έχει θέσει τους ίδιους υψηλούς στόχους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση στο www.beyourownboss.gr και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Προγράμματος για τις επόμενες Ενημερωτικές Ημερίδες και τα νέα του Προγράμματος.

Η εκδήλωση αυτή στην Αρκαδία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεθνούς Δικτύου «Αρκαδία» για την αξιοποίηση πρωτοβουλιών νέων της περιοχής με σκοπό την τοπική ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα των νέων και τη διεθνή προβολή της Αρκαδίας.

Πρόγραμμα ημερίδας:

16:30-17:00 Προσέλευση και Εγγραφή Συμμετεχόντων
   
17:00-17:10 Έναρξη Εργασιών-Χαιρετισμοί
  Κώστας Βασιλάκης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κοσμήτορας Σχολής, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

  Αγγελος Δενδρινός

Διευθυντής Διεθνούς Δικτύου Αρκαδία

ΟΜΙΛΙΕΣ  
Συντονιστής: Θάνος Κριεμάδης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

   
17:10- 17:30 «Η πολιτική ενθάρρυνσης και υποστήριξης της καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου»

Θάνος Κριεμάδης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

17:30-17:50 «Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα»

Βασίλειος Μακιός

Καθηγητής, Υπεύθυνος της Μονάδας Corallia

17:50-18:10 «To Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του Prince’sTrust International στην Ελλάδα»

Δρ. JorgeSanchez

Διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικών της Μονάδας Corallia, Συντονιστής Προγράμματος Επιχειρηματικότητας, Prince’sTrust International στην Ελλάδα

18:10-18:30 «Χρηματοδότηση και Καθοδήγηση Νέων Επιχειρηματιών από την ActionFinanceInitiative (AFI)»

Δημήτρης Σίμος

Υπεύθυνος Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και Μικροπιστώσεων, ActionFinanceInitiative (AFI)

18:30-18:40 «Ευρύτερες Συνεργασίες και Δράσεις Στήριξης της Επιχειρηματικότητας»

Δρ. JorgeSanchez

Διευθυντής Στρατηγικής και Οικονομικών της Μονάδας Corallia

18:40-18:50 «Η startup HERADO και η εμπειρία μου ως νέα επιχειρηματίας»

Μαριάνθη Φραγκοπούλου

CEO, HERADO

18:50-18:55 «H εμπειρία μου από το Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του Prince’sTrust International στην Ελλάδα»

Δήμητρα Γαϊτανέρη

Συμμετέχουσα, Προγράμματος Επιχειρηματικότητας Prince’sTrust International στην Ελλάδα

18:55-19:20 Συζήτηση των συμμετεχόντων με τους Εισηγητές
19:20-19:30 Συμπεράσματα και Λήξη Ημερίδας

Κώστας Βασιλάκης

Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κοσμήτορας Σχολής, Αναπληρωτής Πρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας